Open Menu
Women in Chanel

2016-09-08

Women in Chanel

Mindig csodálatos, ha a divat és a  művészi fényképészet találkozik. Hiszen nem összehasonlítható egy reklámanyag fotó egy profi fotós művészi képeivel. Még akkor sem, ha a kettő ugyanazt a modellt és márkát reprezentálja. Egészen másképp hat ránk a két műfaj. Míg az egyik maximum arra késztet, hogy vásároljuk meg az adott terméket, addig a másik akár komolyabb érzelmeket is válthat ki belőlünk: ámultba ejthet minket. Pontosan ez történik velünk a Women in Chanel kiállításon. Már az első képet meglátva leesik az állunk, ami aztán lent is marad, míg a kiállítás további 5 termét járjuk be. 

Hirtelen nem a képen lévő Chanel érdekel minket a legjobban, pedig bármi, ami a márkával van fémjelezve önmagában lenyűgöző és művészi. Még csak nem is a képeken szereplő világhírű és gyönyörű kelet-európai modellektől leszünk elájulva. A kép mondanivalója fog minket lefoglalni, hiszen mindegyik olyan, mintha egy izgalmas kosztümös film egyetlen (2-3) képkockáját látnánk. Amit aztán a képzeletünkre hagyatkozva kell kiegészíteni és továbbgondolni.  

A kiállítást bejárva számomra is biztossá vált, hogy a szekszárdi születésű Peter Farago és a svéd Ingela Klemetz-Farago kettősét nem véletlenül tartják a jelenkori divatfotózás egyik legkreatívabb csapatának. Munkáik csodálatosak és kihagyhatatlanok. Így akinek van lehetősége, az látogasson el a  Ludwig múzeumba a hét során és ne hagyja ki a vasárnapi nappal befejeződő Women in Chanel kiállítást. 

Love, 

@florabrestyanszki

Kapcsolódó cikkek

Best of MFW Spring 2017
Best of MFW Spring 2017
2016-09-26
LFW Spring 2017: Runway
LFW Spring 2017: Runway
2016-09-22
NYFW Spring 2017: Runway II.
NYFW Spring 2017: Runway II.
2016-09-16