Open Menu
Bye bye hullámok, Hello szögegyenes haj - Egyenes  tincsek á la White Hair

2015-07-15

Bye bye hullámok, Hello szögegyenes haj - Egyenes tincsek á la White Hair

Sokan dicsérik a hajamat - ami szívet melengető számomra - de azért közel sem olyan tökéletes, mint amilyennek tűnik. Tincseim ugyanis nemcsak hosszúak, de igen sűrűek is, ami sokszor megnehezíti a dolgomat... 

Régen sokat rontottam a szerkezetén a folyamatos vasalással, így egy idő után inkább megadtam magam a laza hullámoknak. Az utóbbi időben azonban úgy éreztem, változásra van szükségem, de mivel a hosszából csak krokodilkönnycseppek között szabadulok meg, úgy döntöttem, hogy a White Hair szalonban kipróbálom az egyenesítést.

A tapasztalataim előtt egy kis biológia: A haj közel 90%-ban egy speciális fehérjéből, keratinból áll. A különböző megbetegedéseket, a töredezettséget, sérülékenységet könnyen kezelhetjük keratinos készítményekkel is, de ez a fehérje a tincsek egyenességét vagy göndörségét is ugyanúgy befolyásolja. Mivel a hajszerkezet keratinból épül fel, és ez határozza meg azt is, hogy egyenes lesz-e, szinte adja magát, hogy megpróbáljunk keratinnal kiegyenesíteni hullámos fürtöket. 

A kezelésről

Először is, mint minden ehhez hasonló beavatkozást, ezt is egy hajmosással indítottuk, majd lazán megszárították a nedves fürtöket - de nem csontszárazra. A tincseimet szekciókra bontották, majd felvitték az erős illatú keratinos terméket. Ezeket a szétválasztott, keratinnal átkent fürtöket végül a fodrász a saját kezével megszárította.

A tartósabb hatás érdekében a terméket tincsenként belevasalták a hajamba, majd az öblítés következett. A brasil cacau pakolást rátették a nedves felületre, amit ismét egy szárítás követett - akiknek laza hullámaik vannak, azoknak elég, ha csak a kezükkel egyengetik el, nekem rásegítettek egy körkefével.

S íme a végeredmény, de előtte még egyszer köszönöm a White Hair-nek, hogy a hullámos loknijaimból egyenest varázsoltak! A tükörbe nézve nem hittem a szememnek: soha nem volt ennyire puha tapintású és erős a hajam. Nem ötperces hadművelet, de egy jó fodrász mellett gyorsan telik az idő és egy-két kulisszatitokra is fény derülhet a mesterséggel kapcsolatban!


Ha kedvet kaptatok egy kis változtatásra, jobbat nem is találnátok a White Hair szalon csapatánál! 

Még több információt a White Hair weboldalán vagy Facebook oldalán találtok, illetve az alábbi telefonszámon tudtok bejelentkezni a szalonba: +36 30 415 0922

L,

Képekért köszönet: White Hair, Remzső Anna

Kapcsolódó cikkek

Végtelen pillák, ragyogó tekintet: 3D VOLUME tartós szempilla-hosszabbítás
Végtelen pillák, ragyogó tekintet: 3D VOLUME tartós szempilla-hosszabbítás
2016-04-21
Hair Inspo: The Leia Hair
Hair Inspo: The Leia Hair
2016-01-27
Hair inspo for New Year's Eve
Hair inspo for New Year's Eve
2015-12-27