Open Menu
What happens at the backstage? - Fashion Week Budapest

2015-04-02

What happens at the backstage? - Fashion Week Budapest

Türemkedés, izgatottság és egy rakat jól öltözött ember egy helyen. Érezni lehet, hogy van valami a levegőben – a kíváncsiság. Majd megkezdődik a beengedés, ahol az előre eltervezett logisztika tulajdonképpen egy szempillantás alatt összedől. Sokan összesúgnak, vajon honnan látják majd a legjobban a bemutatót és melyik a legelőkelőbb - ha szabad így fogalmaznom - hely. Folytatódik a nyüzsgés: van, aki megtalálja a névre szóló helyét, van, aki a cél érdekében máshova ül, de akadnak olyanok is, akik szerényen, a távolból figyelik az avatatlanoknak szürreálisnak tűnő eseményeket.

 

A divatbemutatók előtti procedúra olyan, mint egy jól begyakorolt koreográfia, de biztos mindenki kíváncsi arra, milyen előkészületek előzik meg ezt az „összehangolt mozgást”! Mi majd meghaltunk, hogy megtudjuk!

Az idei TONI&GUY Fashion Week Budapesten szerencsére nemcsak a kifutói eseményeket csodálhattuk meg, de betekintést nyerhettünk a színfalak mögé is – kapva az alkalmon, rengeteg fotóval meg is örökítettük a jobbnál jobb momentumokat. A pénteki és szombati napról készült beszámoló után levezetésképpen összeszedtünk néhány remek backstage pillanatot, amiben láthatjátok mi történik a nádszálvékony modellekkel mielőtt átsuhannak a kifutón a vizslató szempárok és kamerák kereszttűzében.

 

Mikor beléptünk a terembe, a skiccekből életre kelt alkotások frissen gőzölve katonás sorrendben várták a „gazdájukat”, hogy vele együtt teljes pompába lépjenek a nagyérdemű elé. Miközben a hajlakk illata csavarta az orrunkat, olyan érzésünk támadt, mintha egy teljesen más világba csöppentünk volna: a táncoló modellek törékeny tündéreknek tűntek, az őket megszépítő fodrászok és sminkesek pedig örültek, ha utolérték őket. Kicsit olyan volt, mint egy nagy, mesebeli család.

 

Ha kész a haj/smink, jöhetnek az öltöztetők! Az előkészületek után, a karmester szerepét ebben a darabban a moderátor veszi át. A modellek indulásra készen sorakoznak, kihull a fény, a karmester int és a kifutó megtelik élettel.

Tornacipők vs. magassarkú...

L,

INSTAGRAM // TUMBLR

Fotók: Csanaki Melinda / CsMPictures

 

Kapcsolódó cikkek

Best of MFW Spring 2017
Best of MFW Spring 2017
2016-09-26
LFW Spring 2017: Runway
LFW Spring 2017: Runway
2016-09-22
NYFW Spring 2017: Runway II.
NYFW Spring 2017: Runway II.
2016-09-16