Open Menu
Weekly Crush: Variációk poncsóra

2014-09-03

Weekly Crush: Variációk poncsóra

A poncsókról elsőre azok a gyerekek ugranak be, akik faleveleket rugdosva rohangálnak a parkban. A másik változat az, amikor a lelki szemeim előtt egy ízig-vírig mexikói macsó jelenik meg, aki dacolva a dél-amerikai "téllel", ezzel a ruhdarabbal próbálja melegen tartani magát. Nos, pontosan az ilyen sztereotípiák miatt sokáig rá sem akartam nézni ezekre a felsőkre.  Idáig.

Tavasszal ugyanis megváltozott valami. Már nem vontam fel a szemöldököm magasra amint megláttam egy poncsót. Sőt, később önként és dalolva ütöttem be ezt a szót a google keresőbe, kiváncsian várva, milyen street style összeállításokat dob ki a rendszer. Nem csalódtam, rengeteg inspiráló outfit tárult a szemem elé. Ami nekem egyből szemetszúrt, az az, hogy a fashionisták többsége nem a régi, hagyományos módon viseli. Előkerültek a kicsit hippis, kicsit bohó stílusú változatok, amiket sok esetben úgy hordtak, mint a kimonókat: lazán a vállra téve, az elülső részét pedig hagyták lógni.

A színes, tarka darabokhoz semmiképp sem szabad túl harsány ruhákat választani, jobb, ha a poncsóra helyezzük a hangsúlyt - két feltűnő darab már nem fér össze. Természetesen a boltok polcain bárki talál néhány egyszerűbb változatot is, amin nincs túl sok minta vagy jel. Ha egy ilyen típus mellett döntünk, akkor bányásszuk elő a vagány bőrnacikat vagy leggingseket és kombináljuk magassarkúval - ettől vadítóbb lesz az összkép. Még több ihletet adó képért pedig pörgessetek lejjebb! smiley

Csóközön!

 

A.

 

Instagram /Tumblr

Kapcsolódó cikkek

Must have colours of the season
Must have colours of the season
2016-11-06
NYFW Spring 2017: Street style
NYFW Spring 2017: Street style
2016-09-18
Pom pom sandals
Pom pom sandals
2016-08-10