Open Menu
Weekly Crush: Ha zakó, akkor legyen extrém!

2015-04-08

Weekly Crush: Ha zakó, akkor legyen extrém!

A letisztult, semleges színű zakók bármihez passzolnak, az extrém változatok azonban feldobják a megjelenésünk - egyértelmű, hogy az utóbbira szavazok!

 

Ha extremitásról és zakókról/dzsekikről van szó, a többség lelki szemei előtt Balmain flitterekkel, gyöngyökkel és egyéb nyalánkságokkal díszített darabjai jelennek meg. Valaki ódzkodik az ehhez hasonló holmiktól, én viszont szívesen tartanék egyet a gardróbomban! Persze nem kell hitelt felvenni azért, hogy egy Balmain kabáttal büszkélkedjen az ember lánya. Szerencsére vannak szemfüles márkák és designerek, akik ügyesen koppintják a nagy divatházak és guruk kreálmányait, a másolt példányt pedig tálcán kínálják nekünk, normál méretű pénztárcával rendelkező egyedeknek.

 

 

Ezeknél a daraboknál azonban nem feltétlenül a beszerzés jelent gondot, hiszen arra számos alternatív mód létezik:

 

1. Ha azon szerencsések közé tartoztok, akiknek a padlása/pincéje tele van a nagyszülők/szülők régi holmijaival, egy unalmas délután vessétek bele magatokat, garantált, hogy egy halom hippi stílusú ruhadarabbal lesztek gazdagabbak. Ui.: idén a '70-es évek divatja ultramenőnek fog számítani. Én szóltam!

 

2. Legegyszerűbb körbejárni a jobb minőségű holmikat kínáló vintage és second hand boltokat. Ha elég szemfülesek vagytok, temérdek kincsre bukkanhattok.

 

3. Kellő kreativitással és türelemmel egy elnyűtt farmerdzsekiből a két kezetek segítségével különleges és egyedi darabot faraghattok. Csupán egy tetszőleges méretű és színű anyagra, illetve pár díszítőelemre (mint szegecs, gyöngy, gémkapocs, stb) lesz szükség.

 

A nagyobb problémát sokszor nem a "zsákmány elejtése" vagy a DIY projekt megcsinálása jelenti, hanem arra a kérdésre megtalálni a válasszt, hogy mivel viseljem és hova vegyem fel az extrém zakót? Bármilyen aprónak is tűnik ez a feladat, nem olyan könnyű megoldást találni rá. A következő helyeken azonban tuti nem néz ki senki, ha egy feltűnő darabban jelensz meg: koncert, fesztivál, puccos/alter hely vagy divatesemény #duhA túl feltűnő és díszes zakókkal és dzsekikkal azonban jobb vigyázni, a hétköznapokra kicsit merész megoldásnak számíthatnak, de a visszafogottabb változatok letisztult holmikkal kombinálva egyediséget csempészhetnek a megjelenésedbe! Kisérletezz bátran, a divat arra való! smiley

 

 

More, more, more: 

 

 

Csóközön! kiss

A. 

 

Instagram // Tumblr

 

Kapcsolódó cikkek

Must have colours of the season
Must have colours of the season
2016-11-06
NYFW Spring 2017: Street style
NYFW Spring 2017: Street style
2016-09-18
Pom pom sandals
Pom pom sandals
2016-08-10