Open Menu
Weekly Crush: Ring the Bell Sleeves!

2015-11-22

Weekly Crush: Ring the Bell Sleeves!

Néhány hónapja elhatároztam, szakítok a szokványos, már-már unalmasnak ható A-vonalú ruhákkal és kipróbálok valami újat & vagányabbat. Imáim meghallgattattak, pár napra rá az egyik turiban ugyanis ráakadtam egy izgalmas fazonú darabra. Ha egész pontos akarok lenni, egy csöppet sem hétköznapi ujjfazonnal bíró példányra. 

 

Kisebb nyomozás után kiderült, a trombita vagy harang ujjként is emlegetettt szabászati megoldás az '50-es, '60-as évek egyik nagy kedvence volt - olyannyira, hogy a képekről sem köszön vissza egyéb alternatíva. Pinterestet böngészve pedig nagyon úgy tűnik, a jövőben is valami hasonlóra számíthatunk. A játékos fazon ugyanis egyre többször jelenik meg basic felsők, bohém ingek vagy hippi ruhák meghatározó elemeként. Kapva az alkalmon, kiválogattam a három kedvenc "trombita fajtámat": 

 

 Angyali fehér

 

A retro szabászati megoldás legnagyobb előnye, hogy optikailag nyújtja az alakot, karcsúsít, a megfelelő színekkel&anyagokkal kombinálva pedig szupernőiesen néz ki – az enyhe romantikával fűszerezett összhatás érdekében a fehér csipkénél nincs jobb választás.

 

 

Játék a kontraszttal

 

Ha valaki egyszer beleszeret ebbe a fazonba, nem fogja kibírni, hogy ne kísérletezzen picit a merészebb, extrémebb megoldásokkal. #tapasztalatnemígéret A felől szűk, ám erőteljesen lefelé bővülő, dekoratív trombita ujj elsőre talán soknak tűnhet, de egy klasszikus darabbal - például a jó öreg sötétkék farmerral – remekül ellensúlyozható a bevállalós holmi.    

 

 

A modern hippi

 

Abszolút kedvenc! Igaz, a stílus egyik alapvető eleme a trombitaujj, így vétek lett volna kihagyni a színes, mintákkal tűzdelt változatokat felsorolásból - a lenge anyagú darabok egyébként télen sem kell teljes mértékben mellőzni, csak egy megfelelő vastagságú harisnya vagy a combig érő csizma kell hozzá és voilá! Kezdőthet a hippi buli!

 

Csóközön kiss

@annaremzso

Kapcsolódó cikkek

Must have colours of the season
Must have colours of the season
2016-11-06
NYFW Spring 2017: Street style
NYFW Spring 2017: Street style
2016-09-18
Pom pom sandals
Pom pom sandals
2016-08-10