Open Menu
Vintage hangulat duplázva - Vintage Garden & The Sweet

2015-09-02

Vintage hangulat duplázva - Vintage Garden & The Sweet

Vannak olyan éttermek és cukrászdák, amikbe ha belépsz, a design és a hangulat annyira magával ragad, hogy muszáj képeket készítened róla és megosztani valamilyen platformon – nos, a Vintage Garden és a nemrég nyitott The Sweet pontosan ilyen. Szerencsére a két hely azért annál sokkal többet rejt magában, minthogy vizuálisan kiszolgálja a 21. század népbetegségében, azaz a folyamatos képmegosztásban szenvedő  egyedeket. Mutatjuk, mire gondoltunk!

 

 

Vintage Garden

 

A több, mint egy éve működő Vintage Garden a nyitás óta telt házzal működik, így senki se próbáljon meg péntek vagy szombat este besétálni, szabad asztalban reménykedve - biztosítsuk be magunkat és inkább telefonáljunk oda két-három nappal előtte.

 

Népszerűségét elsősorban hangulatának köszönheti: a belső tér fehér falait remekül kiegészítik a néhol mesterségesen ütött-kopottra mázolt polcok, a pinterestről jól ismert feliratok, a plafonról lógó csillárok és az ízlésesen elhelyezett virágok.

 

A menüre pedig nyugodt szívvel ráírhatnák: "Ha designos és/vagy lájkvadász dologra vágysz, rendelj limonádét!" - esküdni mernénk, hogy ez a legtöbbet fotózott ital a Vintage Gardenben... Kétség nem fér hozzá, a többféle ízben kapható itóka üdítő látvány, de hogy hű maradjon alapvető funkciójához, azaz a szomjoltáshoz, az ízére sem lehet ok a panaszra. Szerencsére azok is elégedetten távozhatnak, akik az öblögetés mellé harapnának is valamit: többek között levesek, saláták és mártogatós falatkák szerepelnek a bisztró kínálatában. 

 

 

The Sweet

 

A Vintage Gardentől szó szerint két lépésnyire található The Sweet dizájnja és hangulata csak egy fokkal bájosabb a nagytestvérénél – de ez a nevéből és funkciójából adódóan már-már kötelező.

 

Letisztult formák és lágy pasztellszínek jellemzik az apró, francia légkört árasztó cukrászdát, ahol a macarontól kezdve a sajttortán át a fagyiig mindent megtalálunk, ami egy kiadós bűnözéshez szükséges. A sütemények ízét illetően még nem tudunk mindegyikről szakértői véleményt mondani, az olasz jellegű, krémes fagylalt viszont bőven megéri az árát. Egyetlen kivetnivalónk van: az ülőhelyek hiánya, de reméljük ezen idővel változtatnak és tovább élvezhetjük a párizsi hangulatot a Dob utcában. 

 

 

Cím: Budapest, 1075, Dob u. 21. 

Képek: @annaremzso

Kapcsolódó cikkek

Karácsonyi varázslat az otthonodban
Karácsonyi varázslat az otthonodban
2016-12-18
Chich no-carve pumpkins
Chich no-carve pumpkins
2016-10-30
Best of Budapest: Ice cream II.
Best of Budapest: Ice cream II.
2016-09-23