Open Menu
Vagányabb frizura, vagányabb kollekció - Judit Takács 2015 tavasz / nyár

2015-05-29

Vagányabb frizura, vagányabb kollekció - Judit Takács 2015 tavasz / nyár

Mindenki jól ismeri azt a közhelyt, miszerint egy új frizura, egy új élet kezdetét is jelenti. Nos, ha pontos adataink nincsenek is azzal kapcsolatban, hogy Takács Judit életére milyen hatással volt a váltás, a kollekciókat elnézve szembetűnő a különbség – akár csak a rövid frizkó, úgy az új darabok is vagányabbak, merészebbek a korábbiaknál. Szerda késő délután egy családias hangulatú prezentáció során nemcsak szemügyre vehettük az új kreációkat, de megtapizhattuk és fel is próbálhattuk őket. 

 

 

Takács Judit 2015-ös tavaszi-nyári kollekcióhoz az inspirációt olyan biolumineszcens élőlények fényjátéka és mintázata adta, mint a medúza, a gomba, az alga vagy az ízeltlábú. De hogy ne csak az élővilág, hanem a táskák is különleges "fényben ússzanak", a tervező sötétben világító, foszforeszkáló névtáblákkal, cipzárokkal és szitázott nyomatokkal tette még izgalmasabbá a darabokat – gondoljunk csak bele, egy ilyen kiegészítővel a hátunkon milyen menő lehet végigtáncolni a pesti éjszakát vagy a nyári fesztiválszezont.

 

 

Az anyagok terén a jó minőségű marhabőr és a nagy szakítószilárdságú, testúrázott kengurubőr váltakozik, amit a púderszínű sertésbőr és a vízlepergető textil kísér bélésként. A formai paletta terén is több változás van, egész pontosan öt új modellel gazdagodott a kollekció:

 

1, Noctiluca: microbag vékony és hosszú vállpánttal

2, Atolla: sportos minimalistáknak, tiszta bőr és szitázott textil kombinációval

3, Vibria: zsebmániásoknak

4, Mycena: a sportos stílus képviselőinek

5, Hinea: a megszokott minimal tote modell újraértelmezve

 

 

 

Természetesen a cipőkollekció mellett sem szabad elmenni szó nélkül – nem is terveztük! A szandál több, vékony keresztpánttal és cserélhető bokapánttal rendelkezik, így praktikus módon mindig az adott szetthez igazíthatjuk. A paletta másik tagja egy lapos pömpsz, kecses orr résszel, ami remekül passzol elegáns, letisztult szettekhez.  

 

Ha ezek után tetszett, amit láttatok/olvastatok, látogassatok el az Open Showroomban és nézzétek/tapizzátok meg a kollekció darabjait!

 

Fotó: Martin Wanda

Styling: Peleskey Zsuzsa

Modell: Estelle - Avantage, Lili - Avantage, Blanka N. - Visage

Smink: Magyar Eszter

Haj: Soltész Lilian

Weboldal // Facebook

Kapcsolódó cikkek

Best of MFW Spring 2017
Best of MFW Spring 2017
2016-09-26
LFW Spring 2017: Runway
LFW Spring 2017: Runway
2016-09-22
NYFW Spring 2017: Runway II.
NYFW Spring 2017: Runway II.
2016-09-16