Open Menu
15 hely, amit ha ebben az évben nem is, de mindenképpen látni kell!

2015-01-12

15 hely, amit ha ebben az évben nem is, de mindenképpen látni kell!

Januárban mindenki a fogadalmait és a következő 12 hónapra kitűzött nagy, világmegváltó céljait emlegeti. Természetesen nekem is vannak ötleteim, amiket szívesen megvalósítanék 2015. december 31-ig. Köztük van az is, ami már 5 éves korom óta az egyik legnagyobb, és egyben elsőszámú 'életcélom': minél több új helyet felfedezni, és annyit utazni, amennyit csak lehet.

Mindenkinek van legalább egy olyan listája, ami azokkal helyekkel van tele, ahová ha tehetné, azonnal elrepülne. Általában a munka, a család, a kevés idő vagy a pénz miatt sokszor ez lehetetlen küldetésnek tűnik. #missionimpossible Ennek ellenére sosem szabad abbahagyni a keresgélést olyan lehetőségek után, amiknek köszönhetően mégis sikerül eljutni az adott helyre – de ne csak azért, hogy kihúzzuk a bakancslistáról, vagy felvágjunk vele az ismerősök előtt, hanem azért, hogy többet tudjunk meg a világról, emberekről, más kultúrákról és népek történelméről. Az utazás ugyanis elsősorban a tapasztalatszerzésről és a tanulásról szól - no meg persze a kikapcsolódásról!

2015-re való tekintettel összegyűjtöttem 15 olyan várost és helyet a Föld összes pontjáról, ahová bármelyik pillanatban szívesen elrepülnék. Érdekesebbé téve a dolgot, mindegyikhez csatoltam egy-egy olyan szót, ami először eszembe jut, ha ezekre az úti célokra gondolok. A lista szubjektív, de bárki meríthet belőle ötletet a nyárra wink

 

New York, New York

A város, ahol egy perc nyugtod sincs és ez egy cseppet sem zavar.

 

Grand Canyon

Nem megmásznám, hanem átrepülnék felette. Újból és újból.

 

Big Sur

Vad partvidék, lélegzetelállító hegyekkel, szirtekkel, öblökkel és vízesésekkel. Rádaásul a civilizációnak is alig van látható jele a környéken.

 

Kuba

Kívételesen nem a tengerpart és a táj, hanem az emberek, a tánc, illetve a kultúra ami annyira vonzó ebben az országban.

 

Tulum

A régi maja város, közvetlenül a fehérhomokos tengerpart mellett. Itt két hét sem lenne elegendő...

 

Machu Picchu

Az úgynevezett "inka úton" csak több napi gyaloglással közelíthető meg, de azért a látványért, ami több ezer méter magasan fogad, megéri.

 

Rio de Janeiro

Ellentétek találkozása: mélység-magasság // szegénység-gazdagság.

 

Párizs

Itt még az is szerelembe esik, aki az év többi napján foggal körömmel tiltakozik a dolog ellen.

 

Monte-Carlo

Igaz, hogy a lottó ötös megnyerése nélkül még a közelébe se merészkednénk, de egyszer talán erőt veszek magamon – és veszek egy szelvényt...

 

Barcelona

Lépten-nyomon Gaudíba botlik az ember. A művészet és építészet iránt érdeklődőknek, legalább egyszer az életben kötelező a katalán főváros felé venni az irányt!

 

Tenerife

A változatosság gyönyörködtet: az egyik napon több ezer méter magas hegyeket mászol, a másikon pedig a homokos strandon sütteted a hasad.

 

Róma

Bárhová mész, történelmet és élettel teli olaszokat találsz. Kell ennél több?

 

Capri

Egy percig se bánnám, ha az egész nyarat itt kéne töltenem. A végén még elfelejtenék hazajönni...

 

Santorini

Ősszel, amikor a sok turista már hazament, az egyik legnyugodtabb és békesebb hely lehet a világon. De lehet tévedek smiley

 

Bali

Maga a földi paradicsom.

 

Nagy-Korallzátony

Ússz és evezz. Ússz és evezz.  

 

Csóközön! kiss

A. 

Instagram // Tumblr

 

 

Kapcsolódó cikkek

A week in paradise: Corfu
A week in paradise: Corfu
2016-08-18
Tourist in my own city
Tourist in my own city
2016-07-10
Levendula Fesztivál 2016
Levendula Fesztivál 2016
2016-07-01