Open Menu
Újra hódít az övtáska!

2015-04-03

Újra hódít az övtáska!

A címre tekintve valószínűleg sokan felkapták a fejüket, hiszen manapság, ha valakin övtáskát látunk, inkább hüledezünk, mint elismerően végig mérjük. Bár a divat folyamatosan változik, mégis sokszor visszatér a gyökereihez - igaz, kicsit újragondolva, újraszabva, toldozva, foltozva, de visszatalál hozzánk, divat szerelmeseihez. Bátran kijelenthetjük, hogy ezen a folyamaton ment keresztül az övtáska is, és most újra fénykorát éli!

Míg nálunk csak övtáska néven - kifigurázva hasitasiként - emlegetjük, addig az angol nyelvcsaládban, mint fanny pack, fanny bag, bumbag és beltbag él . Lássuk be, nem egy kidolgozott darabról van szó, amiért bárki tűzbe menne – de ez is csak ízlés kérdése. Ettől függetlenül elismerhetjük, hogy egy rettentő praktikus viselet, senkinek nem lehet egy rossz szava se! Hordása közben mindkét kezünk szabaddá válik, egyik vállunkat se húzza a mélybe, ráadásul magunkhoz közel, szem előtt, biztonságosan tarthatjuk. Utazás közben, egy hosszú városban töltött napon vagy fesztiválon tökéletes helye lehet kisebb értékeinknek, mint például a telefonunknak, pénzünknek vagy az iratainknak. Akik jól gazdálkodnak a táska belső méretével, még egy rúzst vagy púdert is belecsempészhetnek!

A táska rengeteg stílusú összeállításhoz passzol. A letisztult, bőrből készült darabok tökéletes kiegészítői lehetnek az elegáns ruháknak. Bő felső rész esetén övként is funkcionálhat, ezzel kiemelve a viselője derekát - így az áhított homokóraformát is könnyen elérhetjük. Sportos összeállításokhoz színes táskákat válasszunk, ezzel feldobhatjuk a szettek egységét.

Kíváncsian várom, hogy ez a táskatrend milyen hatással lesz a hazai street style-ra! Ti bevállalnátok?

L,

INSTAGRAM // TUMBLR

Kapcsolódó cikkek

Must have colours of the season
Must have colours of the season
2016-11-06
NYFW Spring 2017: Street style
NYFW Spring 2017: Street style
2016-09-18
Pom pom sandals
Pom pom sandals
2016-08-10