Open Menu
Tourist in my own city

2016-07-10

Tourist in my own city

Nektek is fordult már meg a fejetekben, hogy mit gondolhat, milyennek láthatja egy túrista Budapestet? Vajon ők is annyira odáig vannak érte? Vagy csak mi, lakosok vagyunk elfogultak? Annyi magyartól hallottam már, hogy Budapest Európa legszebb városa, és hajlamos vagyok én is ezt gondolni, akárhányszor a rakparton sétállok. Ugyanakkor sosem tudtam eldönteni, hogy ez a vélemény mennyire részrehajló. Olyan szívesen nézném meg egyszer Budapestet egy kívülálló szemével. Ezek a gondolatok kavarogtak a fejemben, amikor elhatároztam, hogy jegyet váltok egy egész napos hop on-hop off buszos városnézésre. 

Have you ever thought about the way a tourist see you city? What do they think about it? Do they fall in love with it as we, citizens do? So many Hungarian say that Budapest is the most beautiful city in Europe and this is what I tend to think each time I'm walking on the riverside. Although I've never been able to decide how how patrial this opinion is. I would love to see the city through someone's eyes who never been here before. These where my thoughts when I decided to get a ticket to a hop on hop off sightseeing bus. 


Amellett, hogy szerettem volna túristáskodni picit, az is érdekelt, hogy az a rengeteg városnéző buszon üldögélő túrista mit hallhat az ingyen füllhallgatón keresztül, ahogy döcög egyik látáványosságtól a másikhoz. Meg persze kiváncsi voltam arra is, hogy mit tartanak érdemesnek arra, hogy bekerüljön a 2-3 órás útvonalba. 

I was also interested in what do the hundreds of tourists sitting on these busses hear from their free earphones and what are those spectacles which have made into the 2-3 hours long route. 

Szerintem már azért megérte, mert emeletes buszról láthattam a várost. Amelett, hogy extra kényelmesek és prakitkusak a városnézés szempontjából, egy teljesen új perspectívát is adnak. Ez az egy emelet képes teljesen új látószögbe helyezni az egész várost. Emellett rengeteg új, túristás információt tudtam meg és persze körbejártam az egész belvárost egyetlen nap alatt, amit eddig soha nem tettem.

I think to be able to see the city from a double-deck bus is already made the yourney worthy. These buses are comfy, practical and they give you a whole new perspective. This single floor is able to give you a different viewing angle of the city. Moreover, I learnt many new touristy informations and saw the whole city centre in a day (what I've never did before).

Én a Big Bus Tour-t tudom a leginkább ajánlani. Ami amelett, hogy pénztárca barát, nem bontja ketté a körútat. Ez azt jeleti, hogy a többi cégtől eltérően, náluk nem kell két útra is befizeni, ha mindent látni szeretnénk. További előnyök a segítőkész dolgozók, a 48 óráig érvényes jegy és a plus pár száz fordintért kapható kombinált jegy, ami egy 1,5 órás hajóútat is tartalmaz. 

I would strongly recommend the Big Bus Tour, as it is affordable and it doesn't pick the rout apart as the concurrency does. This meas that you don't have to pay twice to see everything. Additional advantages are the helful colleges, the 48-hours tickets and the combinant tickets contraining a 1,5 hours long boat trip for a few more forints. 

Összességében én mindenkinek csak ajánlani tudom az 1-2 napos túrista módot. Ugyan kívülállóvá nem változol, de egy picit más szemszögből láthatod a jól ismert várost. Érdemes kihasználni a 48 órás jegyet, mert egy nap alatt iszoynatosan tömény volt még úgy is, hogy úgy ismerem a várost, mint a tenyeremet. Jó tanács, hogy se a naptejet, se a pulcsit ne felejtsük otthon. Előbbi a tűző naptól, utóbbi a szeles emelettől óv meg. 

All in all, I would advise this 1-2 days long tourist mode for everybody. Although you don't become an outsider, you can see the well-know city from a different perspective. It's worthy to utilize the 2 days long ticket as it was really concentrated in one day even for me, who knows the city as the back of my hand. A piece of good advise is to not leave your suncream and pullover at home. The prior protect you from the sun, the latter from the windy open-aired second floor. 

Love, 

@florabrestyanszki

Kapcsolódó cikkek

A week in paradise: Corfu
A week in paradise: Corfu
2016-08-18
Levendula Fesztivál 2016
Levendula Fesztivál 2016
2016-07-01
4 days, 1 best friend and a big city - London
4 days, 1 best friend and a big city - London
2016-03-15