Open Menu
Top-Top: 5 sorozat, amire könnyű rákattanni

2014-11-02

Top-Top: 5 sorozat, amire könnyű rákattanni

Azokat az estéket értékelem igazán, amikor bűntudat nélkül megnézhetek egy sorozatot – apróságnak tűnik, de a teendőkkel teli, zsúfolt napokon néha csak arra vágyik az ember, hogy hátradőljön és kikapcsolódjon egy kicsit. A következő lista az utóbbi évek favoritjait tartalmazza, és mivel egy szubjektív dologról van szó, nem kell véresen komolyan venni. De ha kifogytatok néznivalókból, még segíthet!

 

Fresh Prince of Bel-Air

 

Oldie, but goodie. Még gondolatban sem léteztem, amikor ez a sitcom sorra döntötte meg a nézettségi rekordokat. Akkoriban a színes bőrűek főszereplésével készült sorozatok nem voltak annyira felhypeolva, mint például a Jóbarátok – pedig a Fresh Prince of Bel-Air ugyanolyan vicces, mint a Friends. Will Smith zseniális, gyakran sírva nevettem a játékán, a megboldogult James Avery pedig imádnivaló. Ez a sorozat még a legrosszabb napjaimba is képes volt vidámságot csempészni. Oh, divat szempontjából pedig igazán vicces, hogy a '90-es évek alapdarabjai, mint a crop top, backpack vagy az oversize blézer 2014-ben is menőnek számít.

 

 

Faking It

 

Véletlenül találtam rá az MTV új sikersorozatára, és mivel kifogytam „húszperces” néznivalókból, adtam neki egy esélyt. Meglepetésemre egy igazán szórakoztató, mozgalmas és nem mellesleg tabudöntögető alkotásról van szó, ami klisékre épül, mégis úgy tálalja a dolgokat, ahogy máshol még nem láttam. Az pedig végképp elgondolkodtató, hogy mi mindenre nem képes az ember egy leheletnyi népszerűségért... A szereplő gárdáért külön piros pont jár, főleg a brit akcentussal beszélő Gregg Sulkinért. wink

 

 

24

 

Az abszolút fanatikusoknak biztos nem kell bemutatni Jack Bauert, a folyton rohanó/lihegő/ életeket mentő ügynököt. Zseniális úgy megcsinálni egy sorozatot, hogy az egyetlen napot öleljen fel, és el sem tudom képzelni mennyi ötletelést igényelt mindent percről percre megtervezni úgy, hogy a néző számára egy pillanatig se legyen unalmas. Szerencsére a 24 messze áll az unalomtól, sőt! Az első évad nézése közben sokszor keltem ki magamból, sűrűn hajtogatva a szitokszavakat egymás után. Kíváncsi vagyok, a szomszédok mit gondolnak rólam...

 

 

Blacklist

 

Viszonylag friss húsról van szó: tavaly ez volt az egyik legsikeresebb sorozat, és biztos vagyok benne, hogy a második évaddal is megdöntött már egy-két nézettségi rekordot. Alapjában véve egy akciódús, mozgalmas és „lövöldözős” alkotásról van szó, de ami tényleg zseniálissá teszi az egészet, az James Spader alias Red – rég láttam ennyire jól összerakott karaktert. Még véletlenül se szinkronosan tekerjetek bele, elrontja az egész varázsát! (Ez igaz az összes többire is!)

 

 

Shameless (US)

 

A környezetemben jó 2-3 évvel ezelőtt én voltam az első, akinek mondott is valamit ez a sorozat. Fél évre rá már mindenki erről beszélt. Hál' istennek, hogy végre előrukkoltak egy olyan alkotással, ahol nem mindenki irreálisan gazdag és szép... A Shameless közelebb áll a valósághoz mint a túlhypeolt „divatsorozatok” - még akkor is, ha bizonyos dolgokat itt is túlzásba visznek. Ugyan a harmadik évadnál egy kicsit unalmassá vált a történet, de a negyedik évad szerintem mindenkit kárpótolt érte.   

 

Csóközön! kiss

A. 

Instagram // Tumblr

 

Kapcsolódó cikkek

Karácsonyi varázslat az otthonodban
Karácsonyi varázslat az otthonodban
2016-12-18
Chich no-carve pumpkins
Chich no-carve pumpkins
2016-10-30
Best of Budapest: Ice cream II.
Best of Budapest: Ice cream II.
2016-09-23