Open Menu
Top-Top: 5 kedvenc az Haute couture divathétről

2015-02-01

Top-Top: 5 kedvenc az Haute couture divathétről

Az haute couture ruhákat nem véletlenül nevezik a szabászat magasiskolájának. A kézzel készített, aprólékosan kidolgozott darabok nem ritkán hosszú órákig tartó munka gyümölcseként jönnek létre, és az elsőtől kezdve az utolsó gombing, mindent külön a ruhához terveznek. A kreációkhoz a tervezők előszeretettel használnak méregdrága anyagokat és olyan drágaköveket, amiknek a felvarrása nemhogy órákat, de napokat vesz igénybe. A végeredmény azonban magáért beszél: mesterien elkészített ruhák, amikért a legtöbb divatrajongó ölni tudna – én biztosan! Most a párizsi haute couture divathétről választottam ki öt olyan kollekciót, ami valamiért rabul ejtette a szívem! #loveatthefirstsight

 

5. Christian Dior

A kollekcióból nem minden darab nyerte el a tetszésem, de a finoman kidolgozott részletek figyelemre méltóak. Tavaszhoz híven a virágminta mindenütt és mindenféle formában megjelent: hol egy csipkével borított ruhán, hol pedig apró gyöngyökből kirakva. A bemutató látványáért pedig külön piros pont jár, a pasztellszínű kreációkhoz különösen passzolt ez "a rózsaszín álomvilág".

 

 

4. Valentino

Ki mondta, hogy a virágkoszorú csak fesztiválokra és hippi stílusú ruhákhoz passzol? A bohém, ám bájos hajviselet szerintem tökéletesen illet a divatház idei couture kollekciójához, a pontot az i-re mégis az a zseniális ötlet tette fel, ahogy képesek voltak egy verset belecsempészni a ruhákba! Igen, azok nem véletlenszerűen odadobált szavak – az inspirációt Dante és Shakespeare műveiből merítették.

 

 

3. Zuhair Murad

Kollekcióiról mindig a nagy betűs NŐ jut eszembe. A finom anyaghasználat, a kerekded formákat tökéletesen megmutató ruhák, a temérdek csipke és tüll mindig olyan érzékivé teszi az összképet. A derékrészre helyezett öveket már tavaly is imádtam, idén pedig a szürkéskék, illetve a babakék kreációk számítanak abszolút befutónak.

 

 

2. Giambattista Valli

Egyszerűen lenyűgöző! Ahogy megbolondít egy-egy ruhát kétség kívül utánozhatatlan. Személyes kedvenceim a halvány rózsaszín darabok, amiknek az ujját, illetve a gallérját apró kövekkel pakolták tele, a derékrészre pedig virágcsokorra emlékeztető díszeket illesztettek rá.

 

 

1. Elie Saab

A libanoni tervezővel abszolút elfogult vagyok. #sorrynotsorry Ha tehetném, mindig az ő ruháit viselném és az utolsó kívánságom is az lenne, hogy valamelyik kreációjában temessenek el #ámen. Most sem okozott csalódást, ismét mesterien ötvözte a különböző anyagokat - a csipkével, tüllel és tollal borított ruhák pedig annyira szépek lettek, hogy majd meghasad a szívem ha belegondolok mennyi évet kell még várnom, hogy egyáltalán a közelébe juthassak ezeknek a példányoknak.  

 

 

Csóközön! kiss
 
A. 
Instagram // Tumblr
 

 

Képek: style.com

Kapcsolódó cikkek

Best of MFW Spring 2017
Best of MFW Spring 2017
2016-09-26
LFW Spring 2017: Runway
LFW Spring 2017: Runway
2016-09-22
NYFW Spring 2017: Runway II.
NYFW Spring 2017: Runway II.
2016-09-16