Open Menu
Top-top: 5+1 books about fashion

2015-03-16

Top-top: 5+1 books about fashion

Bárhol is legyek, otthon vagy a városban, az egyik kezemben könyvet, a másikban kávét szorongatok. Ha pedig egy igazán jó olvasmány kerül a kezembe, akkor legalább annyira eltűnök a Föld színéről, mint a digitális világban a nyomtatott sajtó...

Ahhoz, hogy a jelen korban valamit megértsünk, fontos tudnunk a származását, a fejlődését, egyszóval a múltját. Ez a divatban sincs másként. Gondoljunk csak bele, egyáltalán nem véletlen, hogy a színek, minták és fazonok szezonról szezonra újra eljönnek - a nagy divatházak és a fast fashion márkák ugyanis kivétel nélkül a régi időkből "táplálkoznak". Ha szeretnénk megismerni a divat történetét, fejlődését vagy csak új impulzusok után kutatunk, akkor szinte szükségszerű olvasni! Csak így gyarapíthatjuk a tudásunk a "divat világáról"! 

A válogatás során próbáltam visszanyúlni a múltba, de kerestem olyan könyveket is, amik nemrég jelentek meg - így remélem, mindenki talál a saját ízléséhez passzoló olvasnivalót.

//

If there is a book in my hand then I usually disappear as much as in these days the print media. At home or in the city - be anywhere, in one hand a book and on the other hand a coffee...

In order to understand something of our present age, it is important to know its origin and development so its history. In order to understand the world today it is essential to  know our history. It is also true in vogue. As colours, patterns styles come back from time to time, the big fashion houses and fast fashion brands are inspired from there. In order to understand the history and developement of the fashion and to get new inpulse O collected some books whiche are worth reading to get to know whats the fashion actually is.

During the selection I tried to reach back into the past and also collected recently published book, so I hope everyone will find a book to one's taste.

1. Christian Dior - The little dictionary of fashion

2. Edith Head - How to dress for success

3. Albert Oliva and Norberto Angeletti - In Vogue

4. Harold Koda - 100 dresses

5. Francois Beadot and Francoise Aveline - Chanel

+ 1. Mary Kate Olsen and Ashley Olsen - Influence

Legjobb baratnőm meglepett a Christian Dior könyvvel, úgyhogy már alig várom, hogy elkezdhessem olvasni!

//

My best friend suprised me with the Christian Dior's book, so I can't wait to beging reading it!

L,

INSTAGRAM // TUMBLR

Kapcsolódó cikkek

Must have colours of the season
Must have colours of the season
2016-11-06
NYFW Spring 2017: Street style
NYFW Spring 2017: Street style
2016-09-18
Pom pom sandals
Pom pom sandals
2016-08-10