Open Menu
Egy mozgalmas nap a Toni&Guy Fashion Week Budapesten

2014-04-14

Egy mozgalmas nap a Toni&Guy Fashion Week Budapesten

Idén is nagy sikert aratott a Toni&Guy Fashion Week Budapest. A rendezvénnyel kapcsolatban már korábban is ambivalens érzéseim voltak, amik a nap végére igaz, hogy pozitív irányba változtak, de azért mégsem estem hanyatt tőle.

Kezdjük a feketelevessel. Igazából egy dolog szúrja a szemem, a név: Fashion Week Budapest. Tudom, hogy itthon az angollal sok helyen bajok vannak – én sem vagyok pro – de egy egynapos rendezvényt igen erős túlzással nevezhetünk „week”-nek. Igaz, az afterparti átnyúlik vasárnap hajnalra, de ez még mindig csak egy „weekend” és nem egy teljes hét. Persze tudom, hogy itthon nagyon kevés olyan tervező van, akinek sikerül a következő szezon kollekcióját időben bemutatni, de ez még mindig nem indokolja a trükkös – és külföldi szemmel nézve egy kissé kínos – elnevezést. Ennek ellenére hatalmas taps jár a szervezőcsapatnak, hiszen a kivitelezés, a rendezvény lebonyolítása és a helyszínválasztás is tökéletes volt! Igazi profi munka. 

A Palazzo Dorottyának van egyfajta varázsa, ami tökéletesen illett az eseményhez. A bőrkanapék, újságok, a fotófal és az olyan tervezők kiállító standjai, mint ANH TUAN, Dóri Tomcsányi vagy a The FOUR már belépés után megadták az alaphangulatot.  Innentől kezdve egy igazi divatőrültnek pedig nem kell más, csak néhány designer darab. Meg egy koktél – #justkidding, #ineedtwo

Kata Szegedi 

Kata Szegedi kollekcióját a terepmintás felsők, overálok, A-vonalú szoknyák, és meseszép hátkivágások jellemezték. A három uralkodó szín a fekete, a pasztellkék és az ezüst volt.  

Nubu

A bemutató aláfestő zenéje elég monotón volt, amire a modelleknél található szélcsengők csak még inkább ráerősítettek. Számomra ettől az egész show túl depresszív lett, de az ötletért mindenképpen jár egy piros pont.

Je Suis Belle

A Je Suis Belle tervezői a színek helyett, inkább a fazonokkal játszottak. Az elől földet seprő, hátul mini ruhák és az átlátszó felsők merész megoldásnak számítottak. Az egyik személyes kedvencem, a magasított talpú bokacipő itt is kötelező kiegészítő volt.

Anda

Az Anda kollekciójában szintén a fekete és fehér volt az uralkodó szín, amit néha egy kis sárgával dobtak fel. A rojtos kabátok, a fodrokkal díszített bőrruhák, no meg a szandál zokni párosítás igazán egyedivé tette ezeket az összeállításokat is, a pontot az i-re mégis a vágódeszkára hasonlító kiegészítők tették fel.

Nanushka 

Estére a Nanushka bemutatója egy kis színt vitt nemcsak az éjszakába, de az egész napba. A korábbi kollekciók számomra már túlságosan is feketék voltak, így üdítő volt végre babakék, barna, és bézs színeket is látni. Ettől eltekintve a tervező hozta a tőle megszokott papírformát: azaz oversized pulóverek, kabátok, egyenes szárú nadrágok, illetve elegáns és nőies összeállítások, amikből jó néhány darabot magamhoz öleltem volna. Úgy azonnal.   

USE Unused

A korábbi bemutatókhoz hasonlóan most is a smink és a ruha tökéletes harmóniája uralta a show-t: a modellek vörösre festett szemhéja első ránézésre vadítónak tűnt, azonban a lazán összetűzött frizurákkal remekül illett a koncepcióhoz. Az összeállításokat elnézve is találtunk érdekes megoldásokat: bőrbetétes felsők színben harmonizáló alsókkal, crop top ceruzaszoknyával, vagy épp a szetthez passzoló vadító színű kalap kombinációja tette izgalmassá a kollekciót.

Összességében remekül éreztem magam. Olyanokkal sikerült találkoznom és hosszasabban beszélgetni, akikkel csak igen ritkán van alkalmam erre. Így valahogy a két órás várakozást sem bántam annyira. De szerintem pont erre való ez az egész: összehozni a divat szerelmeseit, hogy két kávé fölött jól megvitathassák a következő szezon legnagyobb trendjeit. Egyedül a Fashion&Sweets másik bloggere, Lily hiányzott wink

Csóközön!

Instagram // Tumblr

Kapcsolódó cikkek

Best of MFW Spring 2017
Best of MFW Spring 2017
2016-09-26
LFW Spring 2017: Runway
LFW Spring 2017: Runway
2016-09-22
NYFW Spring 2017: Runway II.
NYFW Spring 2017: Runway II.
2016-09-16