Open Menu
Making the school uniform look fashionable

2015-09-09

Making the school uniform look fashionable

Hihetetlen, de az iskolai egyenruha stílusos - igaz, nem az a változat, amit az elit gimnáziumok aggatnak a nebulókra. A '90-es évek hangulatát idéző, hátizsákos-hosszú zoknis szetteket szerencsére akkor sem nehéz újrakreálni, ha alapjáraton semmi keresnivalónk egy ilyen jellegű intézmény falai között. Mutatom, mire van szükség egy divatos uniformis összeállítására!

//

The school uniform is stylish - I know it sounds unbelievable, but I am not talking about those lame outfits you see on the students of an elite high-school, the modern version is much cooler than that! The best part of it, you can easily create these '90's style outfits anytime - yes, even if you don't go to these type of schools. Here are the most important elements to put a fashionable uniform together!

Peter Pan Collar

A "collar" trendet nem kell külön bemutatni senkinek, évek óta divat nyaklánc helyett gallért biggyeszteni a ruhára és pulóverre. Ilyen jellegű kiegészítő híján természetesen a nyakkendő is megteszi, de a kreatívabbak szalagból is készíthetnek laza masnikat a nyakuk köré. 

//

The collar is not an upcoming trend at all. Moreover, everybody uses it instead of a necklace or puts it to her dress and pullover. If you don't have this accessory at home, use a tie or put a black ribbon around your neck - the last one is more creative than the other options. 

Shoes + Socks

A szandál zoknival sokakban még mindig borzongást vált ki, de a nagy trendmogulok szerint egy zárt orrú lábbelivel már frenetikusan mutat - ki tud ezzel lépést tartani? Mindenesetre, ha valaki kedvet kapott a határok feszegetéséhez, csak bátran, a derby cipő maszkulin jellegét például remekül ellensúlyozza a hófehér, csipkés szélű zokni. 

//

Socks with sandals still look funny, but according to the big fashion moguls: lovely socks with closed-shoes is fantastico -who could follow these trends? Anyway, if you want to try it, go ahead, for example the white, lace socks could perfectly compensate the masculine derby shoes. 

Over-knee socks

Anno a térdzokni az iskolai egyenruha elengedhetetlen része volt, majd a '90-es években valaki gondolt egyet és átavanzsálta utcai viseletté. Ennek a kiegészítőnek az erejét azonban nem szabad alábecsülni: a lenge szoknya és a zokni között kikandikáló bőrfelület nem sok, de arra pont elég, hogy szárnyra kapjon a férfiak képzelete...

//

Long time ago, over-knee socks were the most important parts of the school uniforms, but in the '90's, somebody just turned it into streetwear. Anyway, don't underestimate the power of this accessory: maybe the skin between the skirt and socks is not that much, but it is enough to turn men's imagination on...

Plaid Skirt

Az iskolás lány image elengedhetetlen eleme a szoknya - azon belül is a skót kockás, mini fazon. Ha ehhez hozzáadjuk még az enyhén áttetsző inget és a térdig érő zoknit, a környezetünk biztos azt fogja hinni, hogy most szabadultunk ki egy angol bentlakásos gimnáziumból. Nem hiszed? Próbáld ki!

//

The most important part of the school girl image is the skirt - and just to be clear, the plaid mini skirt. If you wear this piece with a transparent shirt and over-knee socks, everybody would think you just came out from a british boarding school. Don't you believe it? Try it! 

Csóközön // Kisses kiss

@annaremzso

Kapcsolódó cikkek

Must have colours of the season
Must have colours of the season
2016-11-06
NYFW Spring 2017: Street style
NYFW Spring 2017: Street style
2016-09-18
Pom pom sandals
Pom pom sandals
2016-08-10