Open Menu
Szerelmük, a divat

2015-04-15

Szerelmük, a divat

Valentin nap alkalmából a VNDesign és a Fashion&Sweets fotópályázatot hirdetett divatfotó műfajban fotósok számára. A nyerteseket és a zsűri véleményét ide kattintva tudjátok megtekinteni.

A pályázatra csodaszép és igényes munkák érkeztek, ezért a pályázók részére felhívást küldtünk azzal, hogy örömmel publikáljuk bemutatkozásukat, mert számunkra is fontos, hogy a tehetséges alkotókat bemutathassuk.

ABC sorrendben feltüntetve azoknak a résztvevőknek és csapatoknak a bemutatkozóját olvashatjátok, akiknek szerelmük a divat és éltek a lehetőséggel.

Még egyszer: gratulálunk! :)

 

BAGI DÓRA FOTÓS ÉS CSAPATA

Bagi Dóra

Ezúton szeretném bemutatni csapatunkat, mely 2014 augusztusában alakult. A fodrászom, aki egyben sminkes is, Czafik Tamás fejéből pattant ki az ötlet, hogy hozzunk létre valami extrémet, valami újat, s az első közös projektünkben Freimann Dóra volt a modellünk, aki rendkívül egyedi és karakteres lány. A pályázatra küldött képen is ő a modell. Nagyon könnyű vele dolgozni. Sokoldalú és mindig követi az utasításaimat, a maximumot hozza ki magából, ami elengedhetetlen egy fotózás során.

Engem Bagi Dórának hívnak, 5 éve kezdtem foglalkozni a fotózással. Először a tájképek és a makróképek rabja voltam, mára inkább a portré és fashion vonalon kezdtem el dolgozni. Szeretem az emberi arc rejtette szépségeket és szeretek minél többet kihozni egy modellből. Nagyon jó Tamással együtt dolgozni és megvalósítani az elképzeléseinket. Ő találja ki a sminket és a hajat, mindig átbeszéljük, hogy pontosan mit szeretnénk kihozni egy adott témából/modellből és ennek megfelelően dolgozunk. Úgy gondolom, nélkülözhetetlen a jó csapatmunka, hiszen e nélkül nem születhetnének meg azok a képek, amiket megálmodtunk.  Dórika óta jó pár fotózásunk volt már együtt, s a jövőben is folytatjuk a közös munkát.

Facebook link

 

DÉRI DÓRA FOTÓS ÉS CSAPATA
A "FASHION&SWEETS KEDVENC" KATEGÓRIA NYERTESE 

Déri Dóra

Már kislányként is lenyűgözött a divatlapokban pózoló gyönyörű nők és lélegzetelállító kreációk látványa. Ámulattal töltött el a divat sokszínűsége és játékossága. Hamar megszületett az elhatározás, amolyan gyermeki módon, hogy „én ezzel szeretnék foglalkozni , ha nagy leszek.”

Ehhez képest jó pár kitérő, főiskola és egyetem után jöttem rá, hogy mi az a hivatás, amiben az összes eddigi tudásom és tapasztalatom értelmet nyerhet. Úgy érzem, hogy bár későn jött ez a szerelem, mégis megérte várni rá, mert kell hozzá egy bizonyos fokú érettség, hogy felismerjük a lehetőséget ha szembejön velünk.

Folyamatosan képzem magam, figyelem a külföldi  magazinokat és trendeket. Szeretnék a lehető leggyorsabban fejlődni és behozni az elvesztegetett éveket. Egy-egy project megvalósításában több szakma jeles képviselője is kiveszi a részét, hiszen a tökéletes produktum csak a sminkes, fodrász, stylist és modell összehangolt munkájával jöhet létre. Éppen ezért, nagyon fontos, hogy olyan teammel dolgozzam együtt, akikkel egy nyelvet beszélünk, sőt szavak nélkül is megértjük egymást.

Ez a titka annak, hogy az elkészült képen valóban azt lássam viszont, amit már oly sok alkalommal elképzeltem és megálmodtam.

Fotográfusként többnyire komplex képekben gondolkodom, ahol munkám végeztével, az egész project konkrét formát ölt. Fontos számomra a harmónia, ahogyan a finom és látszólag elhanyagolható részletek a szemem előtt állnak össze megkérdőjelezhetetlen egységet alkotó egésszé. Számomra a vizuális képi kifejezés nem más, mint egy történetből kiragadott pillanat, ami egyszeri és megismételhetetlen, ugyanakkor van múltja , jelene és jövője, mint mindennek az életben. Nem pusztán öncélú magamutogatás, hanem érzelmek, érzések, hangulatok közlése, valós interakció az alkotó és a néző között. Munkáimban arra törekszem, hogy megmutassam, mennyire sokarcú és megfoghatatlan napjaink szépségideálja, milyen fricskát mutató, ellentmondásos és szubjektív dolog valójában a szépség.

Facebook link

 

GOTTHARD ÁDÁM FOTÓS ÉS CSAPATA

Gotthard Ádám

Gotthard Ádám - fotós

A fotózást 7 éve kezdtem, nem volt tudatos, hogy fotós leszek hobbiként indult.

Már gyerekkoromban nyaralásokkor miattam kellett több filmet venni, hiszen mindig mindent le fotóztam. 2008-ban jött egy váltás, amikor megvettem első fényképezőgépemet. Először csak divatbemutatók vettem részt, majd szépségversenyekre is el kezdtem járni fotózni. Majd egy már egy ismerős modell lány kért fel, hogy csináljak róla egy anyagot! Loobook, újság megjelenések sok féle felkérések következtek. Majd tavaly nyáron Tóth Eszter Elizával megalapítottuk az ügynökségünket, ami nagyon öröm és változás volt az életemben! Saját anyagoknál mindig valami inspirál, ami lehet szín, forma, helyszín vagy pont maga a modell. 
https://500px.com/adamgotthard1


Kifah Al Rawass - sminkes

A smink világa egész életemben vonzott, de 2 éve döntöttem el, hogy ezzel szeretnék foglalkozni. Először a Fábián Éva sminkiskolában kezdtem tanulni és ezután lehetőségem volt majdnem fél évig a Tv2 Stílusvadász című műsorban dolgozni sminkesként, ami nagyon jó tapasztalatot nyújtott. Tavaly novemberben kezdtem a Dominique Roberts Professional Make Up School-ban, ami életem legjobb döntése volt. Profi körülmények között, profi eszközökkel, a legjobbtól tanulhatok. Úgy érzem, hogy amit csinálok boldoggá tesz és 15 év múlva is mosolyogva megyek majd dolgozni. 
Facebook link


Mészáros Dóra - modell

2012 nyarán ismert meg a modell világ, Maklári Tót Attilának köszönhetően. Ez idő alatt számos fotózáson, forgatáson vehettem részt, többek között a 2014-es tavaszi és őszi katalógusfotózáson, ami a Brillbird Europe Kft felkérésére készült. Úgy gondolom, hogy ehhez a szakmához elengedhetetlen a magabiztosság és az alázat. Minden alkalommal, a fotózás napja előtt tudatosítom magamban, hogy milyen beállások, arckifejezések illenek a megrendelő elképzeléséhez, hogy aztán maximálisan megvalósítsam azt. Az adott társaság ízlését, véleményét magamévá tudom formálni, nem érzem idegennek. Egy csapatmunka során az igazi siker, amikor minden tag elégedett a végeredménnyel. Hálás vagyok, amiért a közel 3 év alatt rengeteg olyan embert ismertem meg, akik szakmailag óriási pozitív hatással vannak rám. Bízom benne, hogy a jövőm során is ez a pozitív hatás fog végigkísérni a szakmában.
Facebook link


Szücs Beatrix - stylist

A mindennapjaimat a divat tölti ki, amely olyan sokrétegű és színes és folyamatos impulzust ad a mindennapjaiba. Szerencsésnek érzem magam, hogy kreatívan élhetem a napjaimat. Már több mint, 5 éve hogy stylist és tervező dolgozom. Több projektben is részt vettem már, mind fotózásokon, mind versenyeken, ahol a saját tervezésű ruháimmal több helyezést is értünk el. Tervezőként az anyagok formája, felülete és színe inspirál, amelyből megszületik valami, ami kicsit én vagyok és ezt közvetítem a divatvilág felé jelzem, tiszteletem azok a nagy tervezők felé akik nyomot hagytak nekünk. Stylistként viszont jó érzés olyan emberekkel együtt dolgozni, akik szintén azt látják, amit én és együtt tudunk valami igazán izgalmas és néha merész ötletet létrehozni amely talán a jövő nemzedékének is segíti.
Facebook link


 

LIGETI ANDREA FOTÓS ÉS CSAPATA

Avantgárdé stílusú fotózásunk egy 200 éves budai ház csodálatos kertjében készült. A ház falait vadszőlő futja be és izgalmas zegzugos lépcsőház és loggia teszi még hangulatosabbá az épületet.  Ez az időtlen romantika és stílusosság adta a hátterét a képeknek. Négy modellel dolgoztunk, akik közül Hámori Laura látható ezen a képen.

A fotókat Ligeti Andrea készítette. „Nagyon örültem, hogy én fotózhattam a lányok által megálmodott avantgárdé kreációkat. Szerintem, a végeredmény mindnyájunknak elnyerte a tetszését. Már régóta fotózom, rendezvényeket, portrékat, esküvőket. Mivel az aktuális divat trendek, ruhák, frizurák és sminkek, nemcsak fotósként, de nőként is különösen érdekelnek, ezért szívesen fotózom divat anyagot is. Pár évvel ezelőtt, Celeni-Cselényi Eszter divattervező tavaszi-nyári kampány képeinek elkészítésére versenyt hirdetett, amit nagy örömömre sikerült megnyernem, így az én képeim jelentek meg a kollekcióról.” HG link

A frizurák Farkas Andrea Matrix oktató fodràsz (Farkashair VI.ker Ó u. 24) keze munkája. Facebook link

„Az Avantgárdé stílus szàmomra egy külön vilàg, amiben, mint fodràsz szabadabbra engedhetem a fantàziàmat. Ezeknél a frizuràknàl, különböző textúràk adtak ihletet, mint az összegyűjtött falevelek a szél és így lassan összeàlltak a színek és formàk. Sok sok éve dolgozom fodràszként és szàmtalan fotózàson vagyok már túl. Ezek az alkalmak mindig adnak egy plusz kihívást és az érzéseim, gondolataim megvalósitásàt. Fashion stylistunkat Portik-Fecske Erikàt màr régóta ismerem modellkedett nekem és jó pàr éve dolgozunk együtt. Ismerjük már egymás gondolatait, így ez a mostani fotózás is egy közös koncepcióból bontakozott ki.” Erika sokféle ruhát hozott a fotózásra. A ruhák között akadt régi fűző, szőrme és még piros gumicsizma is. Erika egyéb stylist munkái ezen a linken láthatóak.

A sminkek Kovács Kriszta munkáját dicsérik. „Kovács Kriszta kozmetikusmester és sminkes vagyok. Farkas Andival több mint 10 éve ismerjük egymást. Sokat dolgoztunk már együtt fotózásokon, bemutatókon és versenyeken egyaránt. Illetve a hétköznapokban is egy szépségszalonban munkálkodunk. Tavaly Ősszel Farkas Andi egy avantgárdé fotózást álmodott meg ,ilyenkor összeülünk és mindkettőnk fantáziája el kezd szárnyalni, az Andié a hajak , az enyém a sminkek terén, és íme a végeredmény.”

Úgy érezzük, hogy nagyon jól együtt tudtunk dolgozni, így ez a fotózás inkább egy kellemes együtt töltött csajos délután volt számunkra, nem pedig munka. Reméljük, hogy a jövőben is sikerül még hasonló fotózásokat összehoznunk.


 

MÁRFÖLDI ESZTER FOTÓS ÉS CSAPATA

Enyedi Zsuzsa vagyok. Körülbelül három éve foglalkozom táskakészítéssel. Igazság szerint sosem gondoltam volna, hogy valaha táskákat fogok készíteni. Tudtam, hogy valami kreatív dologgal szeretnék foglalkozni, ezért jelentkeztem az Óbudai Egyetem divattermék technológus szakára, ott sajátítottam el ezt a szép szakmát, ami igencsak megtetszett. Az elméleti dolgok elsajátítása után következtek a gyakorlati dolgok. Úgy gondolom, hogy ha valaki érvényesülni szeretne a divat világában, ahhoz nagyon nagy önszorgalom kell. Tapasztalt szakemberek, például gyakorlati helyeken nagyon sokat tudnak segíteni, hogy még tovább fejleszd magad. Hasonlóképpen történt velem is.
  A kezdetek kezdetén megrendelésekre készítettem el azokat a táskákat, amiket a megrendelőim megálmodtak maguknak. Ez gyakorlásnak nagyon jó volt, de a saját énem megvalósítása egyre fontosabbá vált számomra, így született meg az első kollekcióm.
   Mindenképp hordható darabok megvalósítása a célom. Táskáim túlnyomó többségében műbőr és valamilyen textília kombinációjával készülnek. A textil, legyen az vászon, szövet vagy akár selyem, kicsit lazít a műbőr merevségén. Célcsoportom elsősorban a fiatalabb korosztály, akik bevállalósak, ugyanis szerintem a kiegészítők egy egyszerűbb öltözetet is képesek érdekessé tenni, pont emiatt törekszem mindig az egyedi megjelenítésre. Az őszi/téli táskáimnál a földszínek domináltak, melyek nagy többségén megjelennek a lézervágással készült szarvas fejek. Imádom az állatokat, a szarvasokat különösen, így kapták azt a megtiszteltetést, hogy táskáimon díszeleghessenek.
  A kollekciófotózást a szabadban álmodtam meg, melyhez olyan fotóst kerestem, akinek ismerem a munkáját, aki több oldalról tudja ugyanazt a dolgot bemutatni, így találtam rá Márföldi Eszterre.
 Modellemnek olyan lányt szerettem volna, aki azonosulni tud a táskáimmal. Nem kellett messzire mennem, ugyanis a baráti társaságomban megtaláltam Kalics Rékát.
 Eszter és Réka korábbi munkái is kiváltképp elnyerték a tetszésemet, de be kell valljam, a közös munkánk eredménye volt az ami lenyűgözött. Nagyszerűen tudtunk együttműködni, gördülékenyen zajlott a fotózás. Imádtam a velük való munkát. Készül a következő kollekcióm is, melyet szintén ezzel a kis csapattal készítünk majd el.

Kalics Réka vagyok, 2010-ben kezdtem el modellkedni. Az utcán szólítottak le, hogy érdekelne-e a modellkedés, igent mondtam, de végül az ígért munkát nem kaptam meg. Másik ügynökséghez jelentkeztem, ahol valóban elkezdtem modellkedni, magasságom miatt főként bemutatókon. Több itthoni fotózás és kifutós bemutató után jutottam el Törökországba és Londonba, amik azóta is a legjobb élményeim. Enyedi Zsuzsival (aki a táskák tervező/kivitelezője) közös ismerősök lévén lettünk barátok és ő kért fel modellnek a kollekció képeinek elkészítéséhez, amire azonnal igent mondtam.

Márföldi Eszter vagyok. 2007-ben kaptam meg az első kompakt gépemet egy svájci utazás alkalmával. Főleg tájakat örökítettem meg, akkor még minden tudatosság nélkül. Később iskolai eseményeket fotóztam, szigorúan csak az emlékgyártás okán, majd valaki megkeresett azzal, hogy csinálnék-e róla képeket. Elfogadtam a felkérést és a képek annyira jól sikerültek – a körülményekhez képest -, hogy újabb megkeresések érkeztek. Eleinte csak az ismerőseim, közeli barátaim köréből, később ismeretlen emberektől is kaptam levelet.
  Egy időre azonban abbahagytam a fotózást, kémiai tanulmányaimra akartam koncentrálni, míg végül csak elcsábított a fényképezés. Mikor megkaptam a tükörreflexes gépemet, tudtam, hogy mindenképpen embereket szeretnék lencsevégre kapni. Azóta is ez érdekel a legjobban, ezt tudom szívvel-lélekkel csinálni. Mivel grafikus vagyok, az utómunka sem jelent gondot, sőt, kifejezetten várom egy-egy fotózás után, hogy milyen pluszt tudok kihozni a képekből. A fotózás révén rengeteg emberrel ismerkedtem meg, sok tapasztalatot szereztem. Remélem, hogy Zsuzsival és Rékával sok közös projektunk lesz még.

Facebook link


 

PELESKEY ZSUZSA STYLIST ÉS CSAPATA
A SZERELMÜNK, A DIVAT FOTÓPÁLYÁZAT NYERTESE

Peleskey Zsuzsa
 

Peleskey Zsuzsa stylist

Tanulmányait a Modart Francia Divatiskola Stylist Professional szakán végzi el 2015-ben. Stylistként 2015. januártól dolgozik szabadúszóként.  A szakmán belül a fashion stylist és a fashion editor szakterületek érdeklik, ezekre szeretne a jövőben koncentrálni, portfólióját is erre az erősségekre építi fel jelenleg.  Kiemelten editorialokat, tesztfotózásokat és kampányfotózásokat vállal. Elérhetősége: peleskey_zsuzsa@yahoo.com 
Divatanyagai a Facebookon és az Instagrammon is megtekinthetők.


Ajkai Dávid divatfotós

Dávid 14 éves kora óta fotósnak készül, autodidakta módon tanult bele a szakmába. Egyedi látásmódjára sok hazai és külföldi magazin felfigyelt már, jelenleg az egyik legismertebb divatfotós a szakmában. Fiatal kora ellenére rengeteg szakmai referenciával rendelkezik. Dolgozott a Glamour, a Lack és a Szépvilág magazinnak, Molnar Marknak, a Sentiments couture-nek, Peter Meronek, az Enihornnak, fotózott a Flyerz, Rebelliveblog, Beango.blogspot, Smizedivat.blogspot, Mashkulture.net-Dress to express, Fashionhunter, Festinstyle, Pumpkin-paradise divatblogoknak és többek között a Szputnyik és Nasha kampányfotózását is rá bízták. Elérhetősége:  ajkaidavid.foto@gmail.com


Gönczy Gabriella sminkes

2014.  januárban kezdett sminkelni tanulni Gáspár Viki iskolájában. Bár még civil munkája mellett tud csak szenvedélyének hódolni, már most csodák alkotott. Több fotóssal és stylisttal is dolgozott, nem titkolja azonban, hogy Ajkai Dávid divatfotóssal dolgozik és ötletel a legtöbbet. Készített már teszteket modellügynökségeknek, a Modart tanulóinak, illetve magánmegrendeléseket is vállalt, sőt bemutatót is sminkelt már. A jövőben szeretne a filmes sminkes szakma rejtelmeibe is elmerülni.  Elérhetősége:  gabriella.gonczy@gmail.com


Farkas Máté modell és az Avantage Models

Máté az Avantage Models tehetséges új fiú modellje. Az Avantage Models több mint 20 éves szakmai tapasztalattal nemzetközi modellkiközvetítéssel foglalkozik. Számtalan szépség és modellversennyel a háta mögött a legnagyobb modellügynökségek egyike ma Magyarországon. Modellnek jelentkezni a www.avantagemodels.com oldalon lehet.
TÓT RÓZSA FOTÓS ÉS CSAPATA

Rózsa Fotó

Modell: Rigó Dominika

Társadalomtudós szakelőadói végzettségem mellett pszichológiai tanulmányokat folytatok Szegeden. A művészet gyerekkorom óta foglalkoztat: kamaszkoromig intenzíven tanultam emberábrázolást és művészettant, a mai napig autodidakta módon fejlesztem magam. Emellett érdekel a divat, azon belül is az öltözködés és a sminkirányzatok kötnek le.

Már 17 éves koromban eljátszottam a modellkedés lehetőségével, de ekkor még csak a filmvilágba csöppentem bele, amivel a mai napig foglalkozom hobbi szinten. Élvezek belebújni más szerepekbe, és eljátszani azokat, valamint érdeklődéssel figyelem az ezzel járó tömeglélektani hatásokat és a csoportdinamikát.

2014 tavaszán részt vettem egy nyereményjátékon nyert fotózáson, azóta pedig TFCD/TFP eseményeken fejlesztem magam. Hasonlóan a filmes szerepléseknél, itt is azt szeretem, hogy kipróbálhatom magam más stílusokban, de a modellkedés során ez kisebb stábbal és közvetlenebb, kötetlenebb hangulattal valósul meg, ahol a kreatív, divattal is foglalkozó oldalamat sokkal intenzívebben fejezhetem ki.

A pin-up girl szerep mindig is szimpatikus volt számomra: egy olyan dinamikus irányzatot jelenít meg mind a zene és az öltözködés terén, amely a lezser vagány stílust és a csinos nőiességet egyszerre testesíti meg. A fotózásra alaposan átnéztem a huszadik század pin-up ikonjait, gyakoroltam a stílust jellemző mimikát és beállásokat, valamint modern számok átdolgozott rock’n’roll változataival és electro swinggel hangolódtam.

Számomra a fotózásokon való részvétel nem csak egy hobbi vagy önmegvalósítás, hanem egy olyan kihívásokkal teli tevékenység, amellyel maradandó és mondanivalóval bíró alkotások jönnek létre egy közös, örömteli csapatmunka keretében.

Facebook link
 

Smink: Molnár Viktória

Szeretek mindent, ami a sminkeléssel kapcsolatos. Ez már gyerekkoromban nyilvánvalóvá vált, amikor 6 évesen elcsentem anyukám sminkpalettáit. Az élet mégis úgy hozta, hogy csak 30 évesen vált hivatásommá addigi hobbim. Szeretem a sminkelés változatosságát, azt ahogy egy nappali sminkkel kiemelhetem az arc természetes szépségét, önbizalmat adhatok viselője számára és ugyanígy szeretem a vad, extrém sminkeket is, ami által bárkivé vagy éppen bármivé válhatunk. Dominika sminkjénél a Pin-up stílus volt a mérvadó, de igyekeztem mindezt az ő személyiségéhez igazítani.

Facebook link
 

Fotó: Tót Zoltánné /Rózsa Fotó/

A fotózást gyerekkoromban kezdtem, még szüleim filmes fényképezőgépével. Fotózás iránti szeretetem egyre nőtt az évek folyamán. Közgazdasági szakközépiskolát végeztem. Az életem úgy alakult, hogy a fotózás hobby szinten megmaradt az életemben. 2010-ben elvégeztem egy fotós alaptanfolyamot a FotóArt Fotósiskolában. Sokat tanultam ezen a tanfolyamon. Nagyon szeretek embereket fényképezni, különösen gyerekeket. Kedvenc témám még a természet fotózása, különösen a makró fotók készítése. Iskolában dolgozom, így nagyon sok lehetőségem van gyakorolni a rendezvényfotózást. Falumban 2012 nyarán sikerült egy kis stúdiót kialakítani a Rózsa Fotóstúdió néven.
A honlapom készülőben van, jelenleg a facebook-on van egy oldalam ahol meg lehet tekinteni a képeim.

2013 telén elkezdtem a Tripont Fotóakadémia- Eifert János Mesterkurzusát.
Ennek eredménye a csoporttal egy portfólió kiállítás lett. A portfóliók anyaga a Tripont probog magazinban jelent meg.

2014. fontos volt számomra. A Színnel Lélekkel Művészeti Egyesület tagjaként 3 nagy kiállításon vehettem részt képeimmel.

Szívesen részt veszek TFCD fotózásokon, rengeteget tanulok ilyenkor, sok új ismerősre, barátra lel az ember egy egy ilyen fotózás kapcsán. Nagy kihívást jelent számomra egy munka, de még egy TFCD fotózás is, hiszen a fotózásra készülni kell.

Számomra a fotózás több mint hobby vagy munka, számomra egy nagy szerelem.

Szeretném megragadni a pillanatot és maradandót alkotni. Tudásom szeretném bővíteni az előttem álló évek folyamán, hogy munkámat a lehető legjobb minőségben tudjam átadni megrendelőimnek, modelljeimnek.

Facebook link 1

Facebook link 2

 

 

Kapcsolódó cikkek

Must have colours of the season
Must have colours of the season
2016-11-06
NYFW Spring 2017: Street style
NYFW Spring 2017: Street style
2016-09-18
Pom pom sandals
Pom pom sandals
2016-08-10