Open Menu
Süti az ünnepre hangolva - Pingálj csibéket!

2015-04-04

Süti az ünnepre hangolva - Pingálj csibéket!

Rengeteg olyan receptet használok, amit kellő fantázia és kreativitás segítségével könnyen fel lehet dobni. A mostani édességhez egy egyszerű citromos keksz alapot használtam, amit a Húsvét alkalmából csibe mintára pingáltam.
 

Hozzávalók:

62,5 gramm puha vaj, 62,5 gramm cukor, 1 tojás, 125 gramm liszt, egy citrom reszelt héja, 3/4 teáskanál sütőpor, porcukor és sárga, narancssárga és fekete ételszínezék
 

Tészta elkészítése:

Egy tálban keverjük össze a lisztet és a sütőport, egy másik edényben pedig a puha, szoba-hőmérsékletű vajat keverjük el a cukorral, majd adjuk hozzá a tojássárgáját és a citrom reszelt héját. 
 
 
Pár perc kevergetés után lassan adjuk hozzá a lisztes egyveleget és kézzel gyúrjuk egynemű tésztává.
 
 
A konyhalapunkat alaposan lisztezzük be, a tésztát vékonyan nyújtsuk ki, majd egy körforma segítségével szaggassuk ki. A sütőt 180 fokra előmelegítjük és 10-12 perc alatt készre sütjük.
 
 

Dekoráció elkészítése:

 
Ameddig sül a tészta, a megmaradt tojásfehérjéből  készítsünk mázat. Nincs más dolgunk, mint kézi habverővel a tojásfehérjét és a porcukrot összedolgozni - annyi porcukrot használjunk, amennyi a máz keményítéséhez szükséges. Olyan keményre érdemes csinálni, hogy ha a habverő pálcáit egy pillanatra belemártjuk, akkor a máz pár másodperc erejéig megáll rajta. Miután elértük a kellő sűrűséget, adjuk hozzá a sárga ételfestéket és kenjük be vele ropogós korongjainkat. Annyi fehér mázat használjunk a sárga réteghez, hogy elegendő maradjon a csőr, a láb és a szem díszítéséhez is. 
 
 
 
Ha ezzel megvolnánk, várjunk pár percet, míg megdermed a porcukros sárga réteg. Készítsük el a fehér szemeket, majd a narancssárga csőröket és lábakat, ha pedig a fehér rész is megszilárdult, egészítsük ki fekete pontokkal. 
 
 
 
Íme a végeredmény: 
 
 

L,

INSTAGRAM // TUMBLR

A cikk a Femcafe.hu oldalán is megjelent!

Kapcsolódó cikkek

Csupacsoki torta
Csupacsoki torta
2016-06-22
Epres-citromos kelyhek
Epres-citromos kelyhek
2016-04-30
Málnás brownie, amit képtelenség megunni
Málnás brownie, amit képtelenség megunni
2016-04-02