Open Menu
Strawberry and vanilin cake

2015-06-13

Strawberry and vanilin cake

Eperszezon = sütemények tömkelege és lekvárbefőzés a téli hónapokra. Szeretek friss gyümölcsökkel dolgozni egy-egy sütemény elkészítésekor, így honnan máshonnan szereztem volna be legszebb és legfrissebb epreket, mint az eperföldről. A tikkasztó hőséget, a sok hajlongást és a számos csaláncsípést leszámítva a feladat sikerességét ez a két láda és tartalma tanúsítja:

Ha már ilyen keményen dolgoztam az egyik alapanyagért, akkor egyértelmű volt, hogy nagyon finom tortát is készítek belőle. Az eddigi receptjeimben mindig a csokoládéval kevertem az epret, most azonban vaníliával párosítottam. Íme a recept:

Hozzávalók a tésztaalaphoz: 10 dkg cukor, 20 dkg margarin, 30 dkg liszt, 1 tojás

Elsőször összeállítjuk a hozzávalókból a linzertorta alapot. Ehhez nincs más dolgunk, mint egynemű tésztává gyúrni a hozzávalókat. Ahhoz, hogy tényleg egységes állagot kapjunk elmaradhatatlan, hogy ezt a saját két kezünkkel végezzük el. A tésztát egy kivajazott tepsibe egyengessük el, majd mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe 15-20 percre. A biztonság kedvéért tartsuk rajta a szemünket, nehogy egy kiszáradt tésztát kapjunk a végére.

Hozzávalók a töltelékhez és a díszítéshez: 2 csomag 80g főzés nélküli vaníliás puding por, tej, eper

Ameddig sül az alap, addig van időnk elkészíteni a tölteléket. Két csomag pudingport hideg tejjel keverjünk össze - én az előírtnál egy kicsit kevesebb tejet használtam, hogy a díszítésnél jól megtartsa az eperdarabokat. A gyümölcsöket alaposan mossuk meg, hosszában vágjuk fel, majd díszítsük fel az alapot.

L,

Kapcsolódó cikkek

Csupacsoki torta
Csupacsoki torta
2016-06-22
Epres-citromos kelyhek
Epres-citromos kelyhek
2016-04-30
Málnás brownie, amit képtelenség megunni
Málnás brownie, amit képtelenség megunni
2016-04-02