Open Menu
Second round - FWB and CEFD

2014-10-07

Second round - FWB and CEFD

Az első nap non-stop pörgése után kicsit fáradtan, de annál lelkesebben vetettük bele magunkat a „következő körbe”. Street style fronton nem sok minden változott, az emberek nagyjából 80 százaléka továbbra is feketében jelent meg a rendezvényen. Én sem voltam egy két lábon járó szivárvány, de számomra mindig üdítő látvány, ha valaki bemer vállalni egy merészebb, rikítóbb színt. Szerencsére volt aki megtette, és kobaltkék ruhában, illetve fehér összeállításban jelent meg! #hurrá

 

Fotó: Napsugar von Bittera Facebook oldala/Áron Erdőháti

 

 

Erős kezdés

 

A nagy igyekezet és sietség ellenére az első bemutatóra kicsi késve érkeztünk, így először kivetítőn, majd a kifutó mellől néztük végig Bálint Sára, az INQ concept, INER, KOMOD és a ZAKO prezentációját. Lehet, hogy nem az első sorban ültünk, de így is remekül láttuk, hogy a tervezők kollekciója telitalálat lett. Három dolog ragadta meg a fantáziám: a különleges fazonú INQ kabátok, a pöttyös felsők és az imádnivaló telitalpú cipők.

 

 
Loading

First show of the day #inqconcept #balintsara #iner #zakoclothong #komod #cefd #tgfwb #homboldujra

View on Instagram

 

 

Dori Tomcsányi – Színek harmóniája

 

Engem a „fekete mánia” nem ért el, sőt, imádok a színekkel játszani és kísérletezni. Szerencsére a tervező sem döntött úgy, hogy minden ruháját fekete színű anyagból készíti el – a lágy menta-, akvamarin, búvárkék, illetve lazac mellett, a mandarin színű sortok, A-vonalú szoknyák, fodros ingek és köntösöket idéző ballonkabátok láttán egy napsütéses tavaszi délután jutott az eszembe. Idilli kép, nem? De remek megoldásnak számított a derékra kötött pulóver is, amit a modellek azonos árnyalatú ruhákkal viseltek.

 

 
Loading

@doritomcsanyi finale #tgfwb #cefd #fashionweekbudapest #fashionnsweets

View on Instagram

 

 

Konsanszky – Kendőmánia

 

A kettősség és az ellentétek fergeteges játéka: az áttetsző, mindent mutató szoknyák és ingek roppant szexinek tűntek, míg a bőrhatású leggingsek, dzsekik és háromnegyedes nadrágok inkább a maszkulin stílusba illettek bele. A fejkendők pedig sokkal vagányabbá tették a rockosabb összeállításokat.

 

 
Loading

#konsanszky finale #cefd #tgfwb #fashionweekbudapest #fashionnsweets

View on Instagram

 

 

Kata Szegedi – Non-stop pörgés

 

Az inspirációt a tervező az egész napos rohanásból és pörgésből merítette – így két ellentétnek, a nappalnak és az éjszakának a váltakozása figyelhető meg a kollekción belül. A világoskék pulóvert szexi csipkeszoknyával imádtam, de a kétoldalt felsliccelt maxi ing is figyelemre méltó volt.

 

 
Loading

Imádtuk @kataszegedi bemutatóját! 😍 Az egész #show fantasztikus volt!! #kataszegedi #tgfwb #cefd #fashion #fashionweekbudapest #fashionnsweets

View on Instagram

 

 

Napsugar von Bittera – Vagány és sportos

 

Le a kalappal! Napsugar von Bittera bemutatója vagány, sportos és dögös szettjeivel egyből levett a lábamról. A különböző stílusok keverése egyáltalán nem volt zavaró, sőt, roppant izgalmas volt, ahogy egy abszolút nőies összeállítást olyan kiegészítőkkel tettek fiúsabbá, mint egy baseballsapka vagy egy telitalpú tornacipő. A kobaltkék kabát, a bőrdzseki és minden napszemüveg szerelem volt első látásra.

 

 
Loading

#napsugarvonbittera finale. #tgfwb #cefd #fashionweekbudapest #fashionnsweets

View on Instagram

 

 

Áeron – Skandináv nyár

 

Vissza a természethez tökéletes hívószó lehetne a márka számára. A dizájner mind az anyagok, mind a színek terén olyan természeti jelenségekből inspirálódott, mint a fa, a kő, a víz, a levegő vagy a homok. Az olívazöld, lila, krém és homokszínben pompázó ruhadarabok egyszerre elegánsak, lezserek és kényelmesek.

 

 
Loading

#áeron finale! #tgfwb #fashionweekbudapest #cefd #fashionnsweets

View on Instagram

 

Csehek – Extremitás a köbön

 

Délután hat órakor a csehek bemutatója következett. Pavel Berky és Jakub Polanka nem a letisztult stílusáról híres: eltérő anyagok keverése, furcsa fazonok, hangsúlyos vállrészek és különleges megoldások jellemezték a kollekciójukat.

 

Nubu – Urbánus hippi

 

Friss, modern és kifinomult – a tervezőcsapat ismét egy nagyszerű bemutatóval rukkolt elő. Letisztult szabásvonalak mellett szerepet kaptak az extrémebb megoldások is, például a rojt-díszítés vagy a különleges bőrhasználat.  

 

Loading

#nubu #backstage good job! 👏😍 #tgfb #cefd #fashionweekbudapest #mik #fashionnsweets

View on Instagram

 

Nem lenne teljes a beszámoló, ha nem mutatnám meg én miben parádéztam a második nap: 

 

 
Loading

Same place different outfit #cefd #tgfwb #fashionweekbudapest #ootd #jumpjump #mik

View on Instagram

 

Csóközön! ;) 

Kapcsolódó cikkek

Best of MFW Spring 2017
Best of MFW Spring 2017
2016-09-26
LFW Spring 2017: Runway
LFW Spring 2017: Runway
2016-09-22
NYFW Spring 2017: Runway II.
NYFW Spring 2017: Runway II.
2016-09-16