Open Menu
Jéé, mit túrtam #1: Kimonók

2015-03-02

Jéé, mit túrtam #1: Kimonók

Sokan még mindig úgy hiszik, a second hand vagy turkálónak nevezett üzletekben csak rossz minőségű, agyonhasznált holmikat lehet kapni. Ez baromi nagy tévedés. Ha jó helyen keresed, elég kitartó vagy és van némi érzéked hozzá, kincsekre bukkanhatsz a legelképesztőbb helyeken is, méghozzá pofátlanul olcsón – legalábbis a fast fashion üzletek áraihoz képest biztosan.

 

A second hand, illetve vintage boltok világába a középiskolás koromban szerettem bele, majd ahogy felköltöztem Budapestre, szépen lassan tökélyre fejlesztettem a "kincsvadászatot" – sokszor még a lehetetlennek tűnő helyeken is képes vagyok legalább egy jó/használható dolgot kibányászni a kupacból. A környezetemben élők sokszor nem is hisznek a fülüknek, mikor közlöm velük hogy a rajtam lévő felsőt/ruhát/miegymást csupán pár száz, esetleg ezer forintért szereztem be. Ezen felbuzdulva hoztam létre a legújabb rovatunkat, "Jéé, mit túrtam" címmel, ahol megmutatom legújabb szerzeményeim és a hitetlenek számára megpróbálom bebizonyítani, hogy divatosan és stílusosan öltözködni nemcsak a mainstream boltokból lehet – és nem, nem is mindig pénz kérdése!!!

 

Elsőként - kedvcsinálónak - az utóbbi időszak favoritját szedtem elő, a kimonót. A japán kultúrából átvándorolt darab mostanra kötelező eleme lett mindekinek, aki érdeklődik a hippi/bohó stílus iránt, és ott van legalább egy zenei fesztiválon a nyári szezon alatt. A mintás, lenge holmik azonban a hétköznapi öltözködés során is tökéletes "kellékként" szolgálhatnak: semleges színű, letisztult felsők, ruhák és nadrágok mellett mutatnak a legjobban.  

 

 

 

Ár: 1.490 Ft

Lelőhely: Erzsébet krt 30. - sajnos azóta megszűnt

 

Mind a mainstream, mind pedig a second hand boltok polcain pihennek olyan darabok, amiknek a fazonja kísértetiesen hasonlít a most divatos kimonókra. Ezeknek az anyaga sokszor vastagabb, de ez nem baj, sőt! Tavasszal egy fehér póló - skinny farmer kombinációt remekül fel lehet dobni vele. 

 

Ár: kb 990 Ft

Lelőhely: Háda (Nagymező utca és a Bajcsy Zs. Út sarka)

 

Ha még több inspirációra vágytok, íme pár pazar összeállítás, de ha többre vágytok nézzétek meg egy régebbi posztunkat itt.  smiley

 

 

Csóközön! kiss
 
A. 

 

Instagram // Tumblr

Kapcsolódó cikkek

Must have colours of the season
Must have colours of the season
2016-11-06
NYFW Spring 2017: Street style
NYFW Spring 2017: Street style
2016-09-18
Pom pom sandals
Pom pom sandals
2016-08-10