Open Menu
Party on the roof

2014-06-16

Party on the roof

Régóta rajongok a tetőteraszokért. Ez a furcsa "szerelem" nagyjából négy-öt éve kezdőtdött, de igazán csak akkor teljesedett ki, amikor Budapestre költöztem, és kiszúrtam magamnak egy Parlamenthez közeli, eladó lakást hatalmas terasszal, kilátással a Dunára. Azóta megszállottja vagyok ezeknek helyeknek, és mondogatom is lelkesen magamnak, hogy ha megnyerem a lottót, veszek egyet. Mivel ennek az esélye a nullával egyenlő, így marad a nyálcsorgatás, a Pinteresten lógás, és fizetés napokon a tetőbárok látogatása. Hálistennek azért ezen kívül is akad egy-két alternatíva, hogy a nyári estéken, pár jó barát és hűtött sör/bor társaságában melyik "magaslatról" is nézzem a budapesti naplementét. De azért időről-időre elkap a vágy, és akarva-akaratlanul is eljátszok a gondolattal, hogy ha lenne egy saját placcom a város felett, miként rendezném be, és hogyan dobnám fel egy-egy buli kedvéért. Nos, itt van néhány dolog, ami biztos helyet kapna a partin:

  • 1. Egy befőttes üveg minden háztartásban megtalálható, ha mégsem, akkor fillérekért vehetünk párat. A legjobb, hogy multifunkcionális, így használhatjuk gyertyatartóként, virágokat tehetünk bele, de poharak híján a vodkával bolondított limonádét is ebből szürcsölhetjük. Csupán néhány színes szalag, jópofa szívószál szükséges, és voilá!

  • 2. Az üres cserepeket vagy konzerveket sem szabad egyből kidobni. Érdemes egy kis energiát és időt fordítani rá, és kifesteni őket rikító színűre. A virágok és az evőeszközök remekül mutatnak bennük.

  • 3. Párna, minden mennyiségben. Nem szükséges az összes létező darabot kihordani a nappaliból, megteszi néhány régebbi példány is, amit senki sem sajnál, ha esetleg koszos lesz. 

  • 4. A kiürült boros és sörösüvegeket is könnyedén felhasználhatjuk dekorációnak. Csak le kell mosni róla a címkét, és feldíszíteni valami mással.

  • 5. Estére fel lehet tenni a karácsonyról megmaradt égősort is. Ad egy alaphangulatot az estének. 

Ha ezek megvannak, csupán jó zenére és egy még jobb társaságra van szükség a tökéletes nyár estéhez. Még több inspiráló képért pedig görgessetek lejjebb! 

Csóközön! 

Instagram // Tumblr

Kapcsolódó cikkek

Karácsonyi varázslat az otthonodban
Karácsonyi varázslat az otthonodban
2016-12-18
Chich no-carve pumpkins
Chich no-carve pumpkins
2016-10-30
Best of Budapest: Ice cream II.
Best of Budapest: Ice cream II.
2016-09-23