Open Menu
Oreo Truffels

2015-07-21

Oreo Truffels

Végre itthon is minden üzletláncban kapható az oreo - mi pedig kaptunk az alkalmon és egyből egy olyan süteményen kezdtük el törni a fejünket, aminek alapvető eleme ez a tejes, kakaós keksz. Valahogy így született meg az oreo trüffel ötlete is, de a többi már történelem - vagy nem. 

/ / 

Finnaly we can buy Oreo in almost every shop in Hungary - so we take the opportunity and thought about how we can use up this milk and chocolate biscuits. Something like this was the idea of Oreo Truffels, but the rest is history - or not. 

 

Hozzávalók: 

1 csomag oreo keksz, 2 tábla tejcsoki, 1 kisebb doboz krémsajt

/ / 

Ingredients:

1 pocket of Oreo biscuits, 2 bar of milk chocolate, 1 small box of cream cheese

Elkészítése:

Az Oreo kekszeket törjük kisebb szemekre. Én ehhez egy üres plasztik zacskót és klopfolót hívtam segítségül. Az Oreo darabokat beleraktam egy zacskóba, amire egy konyharuhát helyeztem és a klopfolóval összetörtem.

/ / 

Instructions:

At first break the Oreo biscuites into lower pieces. I used an empty plastic bag and called for help a tenderizer. I put the Oreo pieces into the plastic bag, then I put a tea towel and broke them small pieces.

Az összetört Oreokat egy nagy tálba helyeztem és egy kanál segítségével összekevertem a lágy krémsajttal. Vigyázzatok nagyon a mennyiséggel: nem kell túl sok krémsajt, mert később nehezebb lesz golyókat formázni a lágysága miatt.

/ /

I put into a large bowl and mixed together with the soften cheese cream with a spoon. Take care of the amount because if you use too much of cheese cream later it will be harder to shape.

Ha jól összekutyultuk és elértük a megfelelő állagot kisebb golyókat formázunk belőle és egy tálra helyezzük őket. Ha felhasználtuk az összes anyagot, akkor 10 percre rakjuk be őket a hütőbe, hogy jobban összeálljon a két hozzávaló.

/ / 

If we mix together well and reached the right consistency let’s shape smaller balls and put them on a platter. If we used all the material put them for 10 minutes in the fridge to get a better consistency.

Ameddig a hűtőben pihennek a golyócskák, addig két edény segítségével vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét. Pont mire megolvad kivehetjük a hidegből az oreo-sajtkrém golyókat és gyors mozdulatokkal, egy villa segítségével beleforgatjuk őket.

/ / 

As long as balls have rest in the fridge, with two pots and water vapor let’s melt the chocolate. If we ready take out the cold Oreo-cheese creams balls and with fast movements and a fork turn into the melted chocolate.

Videó az egész folyamatról / / Video from the whole process:

A&L

Kapcsolódó cikkek

Csupacsoki torta
Csupacsoki torta
2016-06-22
Epres-citromos kelyhek
Epres-citromos kelyhek
2016-04-30
Málnás brownie, amit képtelenség megunni
Málnás brownie, amit képtelenség megunni
2016-04-02