Open Menu
Napi bölcsesség: Nem vagyok tökéletes. De ez így van jól

2015-07-28

Napi bölcsesség: Nem vagyok tökéletes. De ez így van jól

Bármennyire is rossz belátni, olyan világban élünk, ahol a falusi kislány is úgy néz ki, mint aki most indul a Victoria's Secret bemutatóra - legalábbis az Instagramja szerint. Nos, én közel sem tartozom ebbe az "emberfajba". 

Az "átlag, normál" nőkkel ellentétben nekem nincsenek hosszú, vékony lábaim, babapopsi sima bőrőm, kockás hasam vagy derékig érő hajam. Én olyan alacsony vagyok, hogy a boltban rendszerint nem érem el a hátsó sort, reggelente a hajam pedig inkább hasonlít a madárijesztőére #Iwokeuplikethis, mint a Vogue beauty anyagára. Ráadásul narancsbőrös vagyok, 15 éves korom óta "zebracsíkos" a combom, a mellem pedig nem nagyobb egy 13 éves serdülő fiúénál. Lássuk be, a leírás alapján közel sem passzolok a mai társadalom szépségideáljához (alias Kardashian-Jenner klán) és ha belepusztulok is, ezekkel az adottságokkal soha a büdös életben nem fogok labdába rúgni a tökéletesre photoshoppolt (köhöm) kidolgozott instasztárokkal és divatbloggerekkel. 

 

These lines are here since I was in high school and they are here to stay (forever). So, I should start to lovin' them, shouldn't I? #loveyourlines #loveyourlinescampaign #loveyourself #loveyourbody #strechmark

Anna Remzső (@annaremzso) által közzétett fénykép,

 

Pedig megpróbáltam mindent. Kemény, intenzív edzések, kencék, kezelések, kúrák, ráolvasások - egy indiai guru "gyógyító" szavain kívül szinte minden megvolt. Végül be kellett látnom, hogy nem a testemmel van a probléma, hanem a gondolkodásommal. Azzal, ahogy belenézek a tükörbe és egyből azt számolgatom, min kéne változtatni és miből kéne lefaragni, ahelyett, hogy sorra venném, mitől vagyok szép. Mert bármennyire elcsépelten és naívan hangzik, a maga módján mindenkiben ott lapul egy hatalmas adag szépség - és ez sok esetben egyáltalán nem a testi adottságokban(=centikben) nyilvánul meg. 

De megbékélni azzal, aki vagy és azzal, ahogy kinézel, mocskosul nehéz. A 21.század tökéletességmániás társadalmában pedig valószínűleg keményebb, mint valaha. Még én is csak most kezdtem el, de már tudom milyen piszok nehéz lesz végigmenni azon az úton, aminek a végén teljes nyugalommal kijelenthetem: elfogadom. Elfogadom az egymás után sorakozó striákat, a szeplőket, a nyakamat borító anyajegyeket, a csálé orromat, a széles csípőmet és az összeérő combjaimat. Elfogadom, hogy nem vagyok tökéletes, de legvégül azt, hogy ezzel nincs semmi probléma. 

Te elfogadod? 

@annaremzso

Kapcsolódó cikkek

Karácsonyi varázslat az otthonodban
Karácsonyi varázslat az otthonodban
2016-12-18
Chich no-carve pumpkins
Chich no-carve pumpkins
2016-10-30
Best of Budapest: Ice cream II.
Best of Budapest: Ice cream II.
2016-09-23