Open Menu
MusicMix #1: Edzéshez szól a zene

2015-01-18

MusicMix #1: Edzéshez szól a zene

Bármilyen mozgás fanatikus valaki, mindig vannak olyan napok, amikor még számára is fájdalmas tortúra eljutni a kanapétól a hűtőig, nem hogy lefutni 10 kilométert... Ilyenkor nagy adag adrenalinlöketre és motivációra van szükség ahhoz, hogy elvonszoljuk a formás hátsónkat az edzőterembe, és a több perces biciklizés/taposás/futás/elipszizés, illetve egyéb gyakorlatok közben még keményebbre és kerekebbre tornázzuk azt a popsit.

 

A mozgáshoz való inspirációt és kedvet ezer dologból meríthetjük, de a nagy átlag mégis a jó zenétől és a pörgős ritmusoktól indul be. Ciki, nem ciki, én is azt a bizonyos átlagot erősítem, ugyanis egy-egy dal hallatán mindig nagyobb lendülettel vetem be magam az ezdőterembe. A jó számok képesek továbblendíteni a holtponton és erőt adni ahhoz, hogy félúton ne dőljek le a futópadról, mint egy rohadt nád... Ezen felbuzdulva összegyűjtöttem pár számot, hátha valaki frissíteni szeretné a lejátszási listáját, vagy csupán erőt merítene a sportoláshoz.

 

 

Bemelegítéshez

 

A nehézkes kezdéshez olyan zene dukál, ami eleinte lassú, majd fokozatosan gyorsul. Így legalább a ritmussal együtt kezdünk el tempósabban lépkedni.

 

 

Kritikus pontokhoz

 

A pulzus az egekben, a fejünk olyan vörös, mint a rák, és már onnan is izzadság folyik, ahonnan nem gondoltuk, hogy valaha fog... Ilyenkor kell bevetni a nehéztüzérséget, azaz feltekerni maxra a hangerőt és valami energikus dalra váltani.

 

 

Levezetéshez

 

Nincs annál jobb, amikor a gép kijelzőjére nézve azt látjuk, hogy végre túljutottunk a nehezén és lassíthatunk egy kicsit. Ilyenkor jöhetnek a kellemes vagy nyugtató dallamok. 

 

Csóközön! kiss

A. 

Instagram // Tumblr

 

Kapcsolódó cikkek

Karácsonyi varázslat az otthonodban
Karácsonyi varázslat az otthonodban
2016-12-18
Chich no-carve pumpkins
Chich no-carve pumpkins
2016-10-30
Best of Budapest: Ice cream II.
Best of Budapest: Ice cream II.
2016-09-23