Open Menu
Mostantól mindenki Barbie és Ken lesz?

2014-09-22

Mostantól mindenki Barbie és Ken lesz?

Jeremy Scott már tavasszal világosan a tudtunkra adta, hogy nem fél az ízlésesből ízléstelent faragni. A gyors éttermek ihlette kollekciója hatalmas sikert aratott, bár én a mai napig nem jöttem rá miért. Elsőre valóban újnak, különlegesnek és furcsának tűntek a sült krumplit, kólát és egyéb nyalánkságot ábrázoló ruhák, másodjára azonban olcsónak hatottak - mintha a nyugatiból lopott ruhadarabok lennének Moschino felirattal... Nem sokat enyhített a tényen, hogy utána boldog-boldogtalan ilyen iPhone tokkal rohangált az utcán, remélve, hogy ettől menőbb lesz. Ööö, vagy nem.

 

 

Tudom, hogy az amerikai dizájner nem a visszafogott stílusáról híres, és nem olyan ruhákat tervez, amiket az utcán is hordani lehetne. DE! Sokan kérdés nélkül isszák minden szavát és istenítik, bármit is csinál. Nem mondom, néha valóban zseniális, hogy olyan alapvető dolgokból kiindulva, mint a hamburger vagy a Barbie, képes egy egész kollekciót megalkotni. Sőt, hatalmas poén a modellekből két lábon járó játékbabákat varázsolni, ezzel újraélesztve a Barbie-kultuszt – egyébként kislányként ki ne álmodozott volna arról, hogy kedvenc játéka egyszer csak megelevenedik előtte? Tádáá, megtörtént! Csak egy a bibi, mostantól kezdve mindenki Barbie és Ken lesz!?

 

 

A milánói divathéten már a következő nap azokban a rózsaszín bőrszettekben és pulóverekben jelentek meg a street style királynők, amikben 24 órával ezelőtt a modellek parádéztak. Megértem, hogy a divatszerkesztők és bloggerek mindenben az elsők akarnak lenni, és számukra egy ilyen outfit viselése színtiszta móka – vagy fizetett hirdetés – de a sok kis birka őket utánozza/ követi. Például ott a sült krumplit ábrázoló telefontok. Elsőre viccesnek tűnik, de jobban belegondolva többet jelent egy puszta tartónál: 1. egyfajta státuszszimbólum 2. ha a „nagyoknak” is ilyen van, és nekem is, akkor menő vagyok. 3. ha az elsők között szerzem be, még menőbb leszek. Ebből kiindulva van egy olyan érzésem, hogy a Barbie kollekcióval is valami hasonló fog történni. Lesz egy kiegészítő vagy bármi más, amit minden második ember magára aggat, és ettől majd igazán cool lesz... Legalábbis ezt hiszi, pedig csak birkává változott. Nem baj, szívünk joga olyan holmikban járni, amikben jól esik - de ha lehet, ne dőljön be mindenki az ócska trendeknek. Ne legyen mindenki szőke Barbie és mű Ken!  

 

 

A teljes kollekciót ITT nézhetitek meg!

Csóközön!

A. 

Instagram // Tumblr

(Képek: collagevintage.com, dazeddigital.com)

Kapcsolódó cikkek

Must have colours of the season
Must have colours of the season
2016-11-06
NYFW Spring 2017: Street style
NYFW Spring 2017: Street style
2016-09-18
Pom pom sandals
Pom pom sandals
2016-08-10