Open Menu
About Milan: 5 hely, amit imádtam

2015-04-29

About Milan: 5 hely, amit imádtam

Ha folyamatosan követtek minket Facebookon vagy Instagramon, biztos láttátok, hogy a múlt hétvégét Milánóban töltöttem. A szokásos turistahelyek körbemászása, járása és tapogatása után jöhetett az igazán nagy móka, azaz a különböző boltok, desing üzletek, kávézók és éttermek felkutatása. A látottak alapján összeállítottam egy "virtuális kalauzt" az 5 kedvencemmel.  

 

5. Tiger

 

Temérdek kreatív és design elem egy helyen. Ha egyszer valaki betér ide, nem bírja ki, hogy ne menjen végig a bolton és tapogasson meg minden keze ügyébe kerülő tárgyat - bevallom, én leragadtam az uzsidobozoknál... smileyCsak egy probléma van: mivel az árak még magyar szemmel nézve is alacsonyak, túl könnyű feladat telepakolni a kosarat! 

HolVia Meravigli, 1

 

 

4. Princi

 

Laza, semmittevős (és másnapos) vasárnapokra tökéletes választás a Castello-tól pár utcányira található Princi. A gyors éttermek rendszerét átvevő, ám olasz ételeket kínáló helyen órákat tölthetünk el feltűnésmentesen, ráadásul ha megéhezünk/szomjazunk, nem kell mást tenni, mint elsétálni a pulthoz és választani valami fogunkra valót.

Hol: Largo la Foppa, 2

 

 

3. Lush – Fresh Handmade Cosmetics

 

Egy igazi szépségparadicsom, telis-tele saját készítésű, természetes anyagból készült kozmetikummal - igaz, ezek első látásra inkább hasonlítanak egy darab sajtra vagy ízletes macaronra, mint samponra és tüsfürdőre. Hab a tortán, hogy mindent ki lehet próbálni, ami szemnek és orrnak egyaránt ingere!

Hol: Via Dante, 15

 

 

2. Luini

 

A hely, aminek semmi szüksége reklámra vagy marketingre, a #wordofmouth  (azaz a szóbeszéd) ugyanis bőven elég arra, hogy nyitástól zárásig zsúfolásig legyen éhes olaszokkal és arra tévedt turistákkal. Borzasztó nagy a pörgés, azért döntésképtelenek inkább kerüljék vagy maradjanak a jól bevált mozzarella+prosciutto párosnál – ezzel Olaszországban nem lehet melléfogni.

Hol: Via Santa Radegonda, 16

 

 

1. CO.Import

 

A design holmik szerelmeseinek kötelező meglátogatni ezt a boltot. Nem egy Ikea nagyság, de azért temérdek időt el lehet tölteni benne - különösen a romantikus és/vagy vintage stílus követői bukkanhatnak olyan tárgyakra, amik nélkül képtelenek lesznek kilépni az ajtón... 

Hol: Piazza Armando Diaz, 6 

 

Csóközön! kiss

A. 

 

Instagram // Tumblr

Kapcsolódó cikkek

A week in paradise: Corfu
A week in paradise: Corfu
2016-08-18
Tourist in my own city
Tourist in my own city
2016-07-10
Levendula Fesztivál 2016
Levendula Fesztivál 2016
2016-07-01