Open Menu
MBFWCE: A sörpadmentes divathét

2015-10-12

MBFWCE: A sörpadmentes divathét

Úgy tűnik, a budapesti divat”hét” kezdi kinőni évek óta tartó gyerekbetegségét, ugyanis egyre több szempontból hasonlít a nemzetközi  - divat-orientált - összeröffenésekre.  No persze a szervezés nem volt magasröptű és a staffosokat sem a kedvességről lehetett felismerni, de sebaj, ez a világ többi pontján sem működik másképp.

A helyszín a tavaszi Budapest Fashion Weekhez hasonlóan a Várkert Bazár volt. Nem tagadom, kezdetben számos kétségem volt ezzel kapcsolatban, a márciusi divathét kivitelezés szempontjából ugyanis borzasztó volt #sorrynotsorry. Idén viszont sikerült jól megoldani a feladatot – hála az új támogatásnak – ergo normális méretű kifutót építeni és 10 sörpad helyett háttámlás székekkel telepakolni a LELÁTÓhoz hasonlító nézőteret.

A hangulatra és a bemutatók levezénylésére azonban egy rossz szavam se lehet.  Minden pontosan kezdődött – show-k esetében a 10 perc késés szinte kötelező – ráadásul akkor is tökéletesen láttam a legfontosabb részleteket , ha nem a kiváltságosokkal együtt ültem az első sorban (pl.: Abodi Dóra kreációi a kakasülőről is lélegzetelállítónak tűntek), 

Apropó, kollekciók.

A felhozatal messzemenőleg idén volt a legjobb. A Je Suis Belle hófehér, hátul kivágott ruhái láttán azonnal visszasírtam a nyári kánikulát, Tomcsányi Dóri kék-fehér szettjeit egy az egyben magammal vinném a tengerparti lazuláshoz, de Napsvgar kemény motoros, vagány, ám csajos szerelései is levettek a lábamról. Kellemes meglepetés volt a KOMOD mini kollekciója, ahol a bágyadt barna és (menta)zöld szín remekül harmonizált egymással, a fodros ujjú, aszimmetrikus ruha, illetve a teveszínű kabát pedig szerelem volt első látásra. 

Hamarosan még több képpel, beszámolóval és outfit poszttal jelentkezünk #staytunedwink

Képek: Bükki Kata (Aline Photography

@annaremzso

Kapcsolódó cikkek

Best of MFW Spring 2017
Best of MFW Spring 2017
2016-09-26
LFW Spring 2017: Runway
LFW Spring 2017: Runway
2016-09-22
NYFW Spring 2017: Runway II.
NYFW Spring 2017: Runway II.
2016-09-16