Open Menu
Divattúladagolás - Toni&Guy Fashion Week Budapest

2015-03-31

Divattúladagolás - Toni&Guy Fashion Week Budapest

A TONI&GUY Fashion Week Budapest első napja olyan volt, mint a bemelegítés a 10 kilométeres futás előtt, az igazán "kemény menet" szombatra maradt. Nézzük, mit tartogattak a magyar tervezők a második napra!

 

The Four

A "divatra hangolódást" a fiatal tervezőkből álló, The Four bemutatójával kezdtük. Őszhöz illően a kollekció tele volt meleg barna, illetve bordó árnyalatú ruhadarabbal, de több felsőn, illetve kabáton is visszaköszönt az elmosódott hatást keltő kockaminta is. Az én személyes kedvencem az apró, háromszögben végződő zsebrész volt!

 

 

Je Suis Belle

A konzervatív, zárt sziluettek és garbónyakak remek kontrasztot képeznek a könnyed anyagokkal és a feltűnő, színes sminkekkel. A ruhák díszítéséhez a The Four csapatához hasonlóan flittereket használtak fel - az egyszerű formákhoz és sziluettekhez tökéletesen passzolt a '70-es éveket idéző elem. A pontot az i-re mégis boudoir vörös bársony tette fel, ami ugyanolyan jól festet a felsőkön, mint a kabátokon. 

 

 

KataSzegedi

Szegedi Kata bemutatójánál szakítottunk a hagyományokkal, azaz nem a kifutó mellett, hanem a backstage-ben néztük végig a show-t. Kapkodásra számítottunk, helyette azonban egy teljesen nyugodt, összehangolt és abszolút profi munkafolyamatot nézhettünk végig. Igaz, a modellekhez nem sikerült túl közel férkőzni, hiszen hol fotózták őket, hol a hajukat igazították, hol pedig a zenére táncoltak, de azért igyekeztünk a ruhákat is megvizsgálni. Konklúzió: a 2015-ös őszi-téli kollekciót a maszkulin-feminim paradox határozza meg – a nőies, elegáns és finom darabokat a tervező markáns, fiús jegyekkel tette még izgalmasabbá.

 

 

Anda Emília

Abszolút szerelem. Már az őszi bemutató után is teljes extázisba kerültük, de a mostani show felülmúlta minden eddigi elképzelésünket. A masszív, már-már kísérteties zene fura módon tökéletes harmóniában volt a modellek szem(öldök) hangsúlyos sminkjével és letisztult, tündék által inspirált frizurájukkal. A színek terén a hagyományokhoz hűen maradt a fekete-fehérrel való trükközés, a fazonokat illetően azonban sokkal izgalmasabb megoldásokkal rukkolt elő a tervező: mélyen sliccelt ruhák, elől hosszú, hátul rövid szoknyák és áttetsző felsők - csak hogy egy párat említsek.  

 

 

NUBU

A magyar tervezők kollekcióját elnézve idén a piros (és annak különböző árnyalatai) igazi sztárszínnek számított - a NUBU sem hagyhatta ki őszi-téli kollekciójából, így a szokásos fekete, törtfehér, bézs és szürke mellett ezt az élénk árnyalatot is belecsempészte a geometrikus mintákkal tarkított darabokba. 

 

 

USE unused

A finálét évek óta a USE unused tervezőcsapata kapja, akik ennek rendje és módja szerint mindig valami nagy durranással rukkolnak elő. Idén úgy döntöttek, hogy egy bemutató erejéig visszarepítenek minket a múltba. Az őszi-téli kollekcióhoz az inspirációt a Gemenci erdő és az ott fellelhető Kádár villa szolgáltatta – a kor és a vidék hangulata pedig remekül visszaköszön a ruhák színén, fazonján és anyaghasználatán is.  

 

 

Csóközön! kiss

A. 

 

Instagram // Tumblr

 

Képek: Csanaki Melinda / CsM Pictures

Kapcsolódó cikkek

Best of MFW Spring 2017
Best of MFW Spring 2017
2016-09-26
LFW Spring 2017: Runway
LFW Spring 2017: Runway
2016-09-22
NYFW Spring 2017: Runway II.
NYFW Spring 2017: Runway II.
2016-09-16