Open Menu
Makeup or no makeup? - A 21.századi létkérdés

Makeup or no makeup? - A 21.századi létkérdés

"Smink nélkül már ki sem kelek az ágyból." -  Ismerősen hangzik a mondat? Nincs is ezzel semmi baj, egészen addig, míg valaki a nap végén is csak talpig festékben képes bedőlni az ágyba.

Amint betöltöttem a tizet, mint más lányok, én is elcsentem az anyukám és a nővérem sminkes holmijait és addig festettem magam, míg úgy nem néztem ki, mint aki most jött a cirkuszból. Természetsen mindehhez hatalmas önbizalommal teli vigyor is társult - bár igazából már akkor sejthettem volna, hogy nem leszek egy makeup artist.

Azóta persze eltelt egy kis idő, és szépen lassan megtanultam, miből, mennyi áll jól. De továbbra sem vagyok egy Bobbi Brown. Inkább abba a ritka fajba tartozom, akik a boltba is lemerészkednek smink nélkül. Sőt, tovább fokozom a helyzetet: az egyetemre és a munkahelyemre is képes vagyok betenni a lábam nélküle, még akkor is, ha nyúzott, stresszes vagy épp másnapos vagyok. Tudom, hogy egy leheletnyi smink, soha, senkit nem ölt még meg.  S én sem azért mellőzöm mert foggal körömmel tiltakoznék ellene. Csupán így is, mindenféle maskara nélkül is jól érzem magam a bőrömben.

Persze, a smink elrejti a kevésbé előnyös részeket és kiemeli a szépeket, így sokkal magabiztosabbá téve használóját. Ez így is van rendjén. Számomra csak a túlzott használat és a néha már beteges ragaszkodás érthetelen. Amikor valaki két lépést nem mer megtenni a kisbőröndnyi készlete nélkül, és aki, arról a kifejezésről, hogy „no makeup” utoljára az óvodában hallott. 

Szerencsére azonban kezd erősebb lenni az úgynevezett ellenhullám is, amiben egyre több sztár, vagy épp divatblogger vállalja fel smink nélküli arcát. Az persze már egy másik kérdés, hogy mindez csupán egy jó reklámfogás-e vagy valóban megpróbálnak a „megcsinált” álarc helyet emberibb formát ölteni, vállalva, hogy reggelente ők sem  úgy néznek ki, mint az óriásplakátokról szexisen mosolygó szupermodellek.

S az üzenet pontosan ez: senki sem tökéletes, még a legnagyobb sztárok/celebek/modellek/bloggerek sem. Bármennyire elcsépelten hangzik is ez, muszáj újból és újból elmondani. Mert a photoshop és az Instagram filterek világában marhára elfelejtjük, hogy ők is pont ugyanannyira tökéletlen emberek, mint mi. Szeplőkkel, anyajegyekkel, karikákkal a szemük alatt.

Persze, hiúk vagyunk mind. Folyamatosan arra törekszünk, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból - főleg a divat világában. Mindenesetre néha a legnagyobb makeup fanoknak is érdemes lenne lemosni a sminkjüket egy-egy otthonülős vasárnap erejéig és natúran átvészelni a délutánt. Sőt, a pasik viszonylat nagy százaléka jobban szereti, ha néha természetes valójában szemlélheti a barátnőjét - aki a reggeli sminkelést skippelve, inkább odabújik hozzá. ;)

Csóközön!

Instagram // Tumblr

Kapcsolódó cikkek

Végtelen pillák, ragyogó tekintet: 3D VOLUME tartós szempilla-hosszabbítás
Végtelen pillák, ragyogó tekintet: 3D VOLUME tartós szempilla-hosszabbítás
2016-04-21
Hair Inspo: The Leia Hair
Hair Inspo: The Leia Hair
2016-01-27
Hair inspo for New Year's Eve
Hair inspo for New Year's Eve
2015-12-27