Open Menu
Négyzetre tervezve - KOMOD reORIENT2

2015-11-18

Négyzetre tervezve - KOMOD reORIENT2

A KOMOD tervezők filozófiája, hogy a jó desginer ruha hordható, megfizethető, minőségi, de nem eget rengetően drága. Észrevehetően tartják magukat ehhez az elképzeléshez, ugyanis a korábbi/mostani/jövőbeli kollekció darabjai sem a hivalkodásról szólnak. Sokkal inkább az egyediségről, az egyénről/egyéniségről.

||

KOMOD's philosophy is to create high quality and wearable designed dress for an affordable price. They consider themself to this idea because the past/present/future collection won't be astentatious. Rather this, the collection is much more individualy, customised/personal unit.

Aktuális, reORIENT2 névre keresztelt kollekciójukban is remekül visszaköszön ez a szemlélet. A 2015/2016-os őszi-téli darabok esetében a különböző struktúrájú és felületű anyagok társítása mellett kiemelt szerep jut egy bizonyos mintának, a négyzetnek. Hogy a négy vonal mégse tűnjön túl unalmasnak, a tervezők picit újraértelmezték, a végeredmény pedig: a négyzet térbeli eltolása az emberi testen, ami megjelenik mind a szabásminták elkészítésében, mind pedig a mintázat kialakításában. 

A kiegészítők terén inkább a táskákra helyeződik a hangsúly. Tervezésnél a designerek igyekeztek a különböző anyagok arányrendszerét megfelelő egyensúlyba hozni a funkcióval és a korábban már említett praktikummal, hordhatósággal.

||

The current, reORIENT2 collection is perfectly reflected this view. In fact of the fall and winter pieces the different structures and surface materials have a key role to associate a particular pattern, the four nations. To cancel these four lines look too dull, the designers reinterpreted a bit. The end result: a square spatial displacement of the human body, which appears both in the preparation of the pattern and and pattern is forming.

Accessories focus on bags. Designers tried to design a proper system of a variety of materials ratio to balance the functionality and the already mentioned precticality, wearable.

Photographer: Zsófia Lévai
Make up: Stefánia Csorba
Hair stylist: Helena Bauer
Modell: Nóra Nyemcsok

Kapcsolódó cikkek

Best of MFW Spring 2017
Best of MFW Spring 2017
2016-09-26
LFW Spring 2017: Runway
LFW Spring 2017: Runway
2016-09-22
NYFW Spring 2017: Runway II.
NYFW Spring 2017: Runway II.
2016-09-16