Open Menu
Hanyag elegancia - Dori Tomcsanyi A/W 15 Hair

2015-04-14

Hanyag elegancia - Dori Tomcsanyi A/W 15 Hair

A bemutatók nem csak és kizárólag a ruhákról szólnak - de ezt valószínű minden divatban jártas személy jól tudja. Nagy figyelem és érdeklődés irányul a beauty részlegre is, azaz arra, hogy egyes tervezők milyen frizurát és sminket álmodnak meg kreálmányaik mellé. 

 

A Fashion Week Budapest ideje alatt nemcsak a backstage-ben figyelhettük meg, hogy a sminkesek és fodrászok miképp faragnak röpke két óra alatt teljesen "új embert" a modellekből.  A BigBag Pr Agency által szervezett sajtótájékoztatón ugyanis a TONI&GUY vezető fodrásza megmutatta, hogyan készíthetjük el magunknak a Dori Tomcsányi bemutatóra tervezett frizurát! 

 

 

Szerencsére nem egy többórás szárítással és formázással járó hajviseletről volt szó, csak egy bohém, ám elegáns hatású lófarok elkészítéséről. Igazság szerint egy meglepően gyorsan és könnyen "összedobott" frizura ez, ami tökéletes választás lehet olyan reggeleken, amikor nincs időnk sokat bíbelődni kósza tincseinkkel. 

 

Első lépések

Jó, ha kéznél van egy szárazsampon, amivel enyhén befújhatjuk a hajtöveket – ez frissebbé teszi zsíros tincseinket és tartást ad a frizuránknak is. Ne feledkezzünk meg az alapos fésülködésről sem, hiszen ezzel távolítjuk el a "fehér port" a hajunkból. Ha végeztünk a procedúrával, minden szemünkbe lógó tincset fésüljünk hátra, majd a tarkó környékén lazán fogjuk össze – a hosszabb tincsekkel büszkélkedők akár lentebb is összetűzhetik.

 

 

Utolsó simítások

Ragadjunk tupirfésűt, és a tarkó, illetve a hajgumi közötti részt félkörszerű mozdulatokkal lazán tupírozzuk fel, majd a hajgumit óvatosan toljuk kicsit fentebb – így lesz olyan "ejtett" hatása a frizurának. Most már csak a fixálás és az igazítás maradt hátra! Ha a kócos hatást szeretnénk elérni, elől szedjünk ki néhány tincset és hagyjuk szabadon lógni; de ha inkább a szigorúbb, rendezettebb változatot részesítsük előnyben, mindig használjunk hajlakkot - így garantált, hogy egy hajszál sem fog elkószálni a helyéről, ha kettőt lépünk előre.

 

 

 

Igaz, az általunk készített frizurák közel sem lettek olyan tökéletesek, mint a mesterfodrászok alkotásai a bemutató előtt, de mi megtettünk minden tőlünk telhetőt. smiley

 

Dóri Tomcsányi A/W 15 Make-up&Hair: 

 

 

Ha még több inspirációra lenne szükségetek:

 

 

Egyszer mindenképpen próbáljátok ki! 

 

A&L

 

Fotók: Gregus Máté, pinterest.com

Kapcsolódó cikkek

Végtelen pillák, ragyogó tekintet: 3D VOLUME tartós szempilla-hosszabbítás
Végtelen pillák, ragyogó tekintet: 3D VOLUME tartós szempilla-hosszabbítás
2016-04-21
Hair Inspo: The Leia Hair
Hair Inspo: The Leia Hair
2016-01-27
Hair inspo for New Year's Eve
Hair inspo for New Year's Eve
2015-12-27