Open Menu
It's movember, baby!

2014-11-06

It's movember, baby!

Nőknek szóló oldalon bajuszokkal foglalkozni kicsit bizarr. De ha van egy felületed, miért ne használhatnád jó célokra?

 

A bajuszőrület nagyjából öt évvel ezelőtt kezdődött, amikor két amerikai nő – ironikus – azon gondolkodott, milyen mozgalommal rukkolhatna elő, ami nemtől, kortól és státusztól függetlenül arra buzdítja a népet, hogy harcoljon a rák ellen. Komoly témát azonban nehéz úgy tálalni, hogy az ne lehangolja, hanem felspanolja az embereket. Valahogy mégis összehozták.

 

A Ne Borotválkozz Movember lényege, hogy teljes egy hónapig ne költsünk borotválkozásra, gyantázásra vagy hajvágásra. Azaz teljes 30 napig hagyjuk, hogy belepjen minket a szőr. Sebaj, legalább lesz, ami melegít! Mókázást félretéve jótékony célról van szó, az összeget, amit a bundaréteg eltávolítására költenénk felajánlhatjuk bármelyik rákellenes szervezetnek, ez pedig hatalmas segítséget nyújthat a rászorulóknak. De miért pont szőr? A válasz egyszerű: ami nekünk magától nő, azt a betegek elveszítik. Ha hagyjuk, hogy a „természet” átvegye felettünk az uralmat, lefényképezzük és ki is posztoljuk valamelyik közösségi oldalra, akkor terjesztjük az igét. Ez már önmagában nagy siker!

 

 

Movember elsősorban a férfiakat célozza meg, főként azért, hogy felhívja a figyelmet az erősebbik nemet érintő daganatos megbetegedésekre, mint például a prosztatarák – no meg talán nekik könnyebb kibírni egy hónapot borotválkozás nélkül, mint nekünk nőknek. Gyanítom, nem sok társam szeretne „dzsungelharcossá” válni... Ennek ellenére mi is tehetünk valamit a cél érdekében! Számos olyan ruhadarab vagy kiegészítő létezik, amin ott díszeleg egy bajusz, így nincs más hátra mint kiválasztani egyet és novemberben minél sűrűbben magunkra kapni. Akár azért mert tetszik, akár szolidaritásképp. Ha belegondolok, a legtöbb nőnek biztos piszok jól esne, ha egy férfi magára tűzné a rózsaszín szalagot.  

 

 

Ha tehetitek, adományozzatok is!

Csóközön! kiss

A. 

Instagram // Tumblr

 

(Képek: pinterest.com) 

 

Kapcsolódó cikkek

Karácsonyi varázslat az otthonodban
Karácsonyi varázslat az otthonodban
2016-12-18
Chich no-carve pumpkins
Chich no-carve pumpkins
2016-10-30
Best of Budapest: Ice cream II.
Best of Budapest: Ice cream II.
2016-09-23