Open Menu
How to make your room feel like a home

2016-04-06

How to make your room feel like a home

Ahhoz, hogy egy új szobát/lakást/házat otthonunknak tudjuk hívni, rengeteg finomításra, kreativitásra és nem utolsó sorban időre van szükségünk. A fal színétől kezdve, az illatgyertyákon és lampionokon át, az utolsó képkeretig mindennek a te ízlésedet kell tükröznie, hogy megcsapjon a ‘home sweet home’ érzés az ajtón belépve. De mi van akkor, ha nem áll sok idő a rendelkezésedre, sőt a legtöbb dologba (mint a színék, bútorok, elhelyezkedés, szobatárs kiválasztása) egyáltalán nincsen beleszólásod. Hogyan tegyük otthonossá a kollégiumi szobánkat? 

 

To call a new room/flat/house home we need plenty of creativity and time. From the colour of the wall, through the candles and lampions, until the last photo frame everything should represent you and your taste. That’s when you get that ‘home sweet home’ feeling. What if you don’t have a word in any of these above, when everything is done by the time you move in? When you don’t have much time either? How can we make our student hall room to feel like home?  


Képek, emlékek | Photos, memories

A szoba hidegsége mellett a szeretteid hiánya sem elhanyagolható. Így a kedvenc képeid, emlékeid kiragasztgatásával két legyet ütsz egy csapásra. Bárhová nézel, ott lesznek veled, és a szobát is sokkal színesebbé teszik. 

Besides the coldness of the room, you also miss your beloved ones. This combination can be really depressive. That’s why you need your favorite photos and memories to the wall as soon as possible. In this way, you solve both problem at the same time. It makes the room much more colourful and you can also see your friends and family each day.

 

Poszter | Poster  

Egy jól kiválasztott poszter nem csak melegebbé varázsolja a rideg falakat, de még a teret is növeli. Ami nem elhanyagolható, ha a szobád harmad akkora, mint az otthoni. 

A good poster not only makes the boring wall more interesting, but also able to increase the space optically. This latter is crucial when your new room is tierce as big as the old one.

Egy kis otthon | A little piece of your hometown

 Hamarosan rájössz, hogy nem csak a család és a barátok hiányoznak, de az imádott városod is. Én Budapest hiányát egy nagy képes naptárral pótoltam, míg a szobatársam egy óriás térképet ragasztott ki Amszterdamról. A határ a csillagos ég. 

Soon you realise that only miss your friends and family, but also your city. You need something what can compensate this miss. I’ve chosen an illustrated calendar of Budapest, while my roommate brought a huge Amsterdam map for the same reason. 

Növények | Plants

 Mi sem egyszerűbb, ha életet akarsz szobába, mint hogy szó szerint vásárolsz egy kis életet bele. A szigorú szabályok miatt háziállatról szó sem lehet, így maradnak az unalmasabb, de annál mutatósabb szobanövények. Az alap darab orchidea mellé rozsát, tulipánt és tillandsiát választottam. Egy csokor vágott virág pedig azonnal a szoba ékévé válik. 

If you want to bring some life to the room, do it literally. Pets are strictly forbidden, so you have to go with the more boring but really pretty houseplants. Next to the basic orchid, I chose a rose, a tulip and a tillandsia. Plus, I always have cut flowers cause I’m obsessed with them.

Ágytakaró, díszpárnák | Bedspread and cushion

Ha a szobád olyan kicsi, hogy legnagyobb részét az ágy tölti ki, akkor ezt a bútordarabot sem hagyhatod figyelmen kívül a dekorálásnál. Egy szép ágytakaró vagy díszpárna kincset ér.

If your room as small as mine, most of it is covered by your bed. So you can’t leave this furniture out of the decoration process. A beautiful bedspread and cushion is priceless.

Love, 

@florabrestyanszki

Kapcsolódó cikkek

Karácsonyi varázslat az otthonodban
Karácsonyi varázslat az otthonodban
2016-12-18
Chich no-carve pumpkins
Chich no-carve pumpkins
2016-10-30
Best of Budapest: Ice cream II.
Best of Budapest: Ice cream II.
2016-09-23