Open Menu
Homemade Oreo

Homemade Oreo

Az Oreo Amerika egyik kultikus keksze. Mint nekünk magyaroknak a Pilóta keksz. Egy vagy másfél éve lehetett, mikor hazánkba is sikert futott be, amihez vélemény szerint az is hozzájárult, hogy amerikai import termékről beszélünk. Mint édes szájú és éhező a különleges édességekre, nem hagyhattam ki, hogy mielőbb beszerezzem és megkóstoljam. Emlékszem először csak Ausztriában tudtam legközelebb beszerezni, aztán már itthon culináris, illetve kisebb, eldugottabb boltokban is fellelhető volt. Most már szinte mindenhol megtalálható a sima változata. Viszont az oreos torától, fagyitól és sorolhatnám hányféle keksztől kezdve, ameddig a képzelőerőnk elér mindent gyártanak!

 

Még nem kóstoltátok az Oreot vagy kipróbálnátok az otthoni elkészítést?! Íme a recept hozzá:

 

Hozzávalók a csokoládé ostyához:

22,5 dkg liszt
12,5 dkg cukrozatlan holland kakaó
1 teáskanál szódabikarbóna
½ teáskanál sütőpor
¼ teáskanál só
12,5 dkg cukor
12,5 dkg szobahőmérsékletű sózatlan vaj
1 nagy tojás

Hozzávalók a töltelékhez:

5 dkg szobahőmérsékletű vaj
25 dkg porcukor
4 evőkanál tejszín
1 teáskanál vanília kivonat

Először készítsük el a tölteléket. A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a cukorral és a vanília kivonattal. Majd lassan hozzákeverjük a tejszínt. Miután összeállt a krém, rakjuk a hűtőbe legalább addig, ameddig elkészülünk a csokoládé ostyával!

Miután a krémet a hűtőbe raktuk, készítsük el az ostyákat. Először összekeverjük a lisztet, a kakaót, a szódabikarbónát, a sót és a sütőport. Egy másik tálban a vajat habosra keverjük a cukorral és a tojással. Végül hozzáadjuk a lisztes keverékhez és összedolgozzuk kézzel a két anyagot, amíg össze nem áll tésztává.

A csokis masszából kis golyókat formálunk, majd kézzel vagy pohár/bögre aljával lelapítjuk őket. Ujjnyi távolságra helyezzük le őket a sütőpapírra.

Körülbelül három tálcányi csokoládé ostya fog elkészülni. Miután megformáztuk és kilapítottuk őket, 5-7 percre előmelegített 150 fokos sütőbe rakjuk őket.

Ha elkészültek, akkor hagyjuk őket kihűlni, addig vegyük elő a krémet a hűtőből. Belerakhatjuk habzsákba, de egy kiskanál segítségével is dolgozhatunk. Nincs más dolgunk, mint a krémmel összeragasztani az ostyákat.

Reméljük, ízleni fog!  

Kapcsolódó cikkek

Csupacsoki torta
Csupacsoki torta
2016-06-22
Epres-citromos kelyhek
Epres-citromos kelyhek
2016-04-30
Málnás brownie, amit képtelenség megunni
Málnás brownie, amit képtelenség megunni
2016-04-02