Open Menu
4+1 healthy tip

2016-04-14

4+1 healthy tip

Az elmúlt években a napirendemet főleg a fix órarendem határozta meg, így furcsán értetlenkedtem azelőtt, hogy miért szenvednek az emberek többsége időhiánnyal vagy épp a rossz időbeosztással. Ezáltal az első kettő, amit a nagy átlag megvon megától rögtön, az az alvás és az edzés. Mindkét dolog nagyon fontos (lenne) a pörgős hétköznapok mellett.

Az utóbbi nem csak az egészségünk megőrzése miatt, de valljuk be őszintén a tökéletes alak elnyerése érdekében is rendkívüli prioritást élvez (Félreértések elkerülése érdekében számomra a tökéletes alak nem a Victoria's Secret modellek vonalainál kezdődik, hanem amikor valaki önmagából kihozza a maximumot.). Most kezdem megtapasztalni főállás mellett, hogy mégsem olyan könnyű beiktatni a napi edzéseket a hétköznapokba. Ha nem is jut mindennap időm edzeni, akkor különböző praktikákkal próbálom megtartani az egészségem és egyben az alakomat is.

Összeszedtem tehát olyan tippeket, amelyek betartásával Te is megkönnyítheted azokat a napjaidat, amikor nem jut mindenre időd, legfőképpen magadra nem.

1. Folyadék bevitel

Tudom rendkívül elcsépelt és szó szerint a csapból folyik, hogy mennyire fontos és elengedhetetlen a kellő folyadék bevitel a nap folyamán. Nekem tényleg oda kell figyelnem, mert a sok kávé mellett, ami elveszi a szomjam elfelejtem víz fontosságát. Többféle módszerem van már erre. Első és legfontosabb: közvetlen ébredés után mindig megiszom két pohár vizet. Egy pohár sima, a másik adagba viszont csavarok mindig egy fél citromot. Folyadék és c-vitamin – tökéletes kombináció. A második lépés, hogy soha, de soha nem indulok el otthonról egy üveg víz nélkül. Így nincs kifogás és nem felejtődik el, ha beindul a napom!

2. Készítsd magad!

Tudom, tudom rendkívül fancy dolog manapság a város valamelyik felkapott helyén tölteni az ebédszünetet vagy a vacsorát elfogyasztani. Ha igazán arra törekszel, hogy megőrizd a súlyod vagy az aktuális kilógrammokból faragnál egy kicsit, akkor időt kell szakítanod arra, hogy előre megtervezd az étkezésed. Igen nem túl instagram-barát egy műanyag tálkát fotózni, de a végeredményben sokkal kifizetődőbb.

3. Tisztítsd meg a konyhád!

Ha valami újba kezdesz, nagyon fontos, hogy tiszta fejjel állj neki. Ugyanez igaz a konyhádra is. Ne hozd magad kísértésbe azzal, hogy tudod, hogy ha megéhezel, van egy kis dugi édesség az ezredik fiókod egyik sarkában. Inkább halmozz fel rengeteg gyümölcsöt és zöldséget. Ezekből egyél inkább többet, mint akár pár falat édességből.

4. Használd ki a jó időt

Nem csak az edzőteremben végrehajtott feladatok égetik a zsírt. A séta, a lépcsőzés ugyanúgy megemeli a pulzusod, és ha jól végig gondoljuk, rendkívül könnyen be tudjuk építeni a mindennapjainkba. Egy mindennapi példa: már lassan fél éve naponta többször is megteszem az irodához vezető két emeletnyi elég magas lépcsősort. A napi edzések mellett az elmúlt nagyjából hat hónap után sem esik jól mire felérek.

4+1. Social media

Rengeteg időt töltünk social media platformokon. Ahelyett, hogy Dubajból avanzsált celebeket, éjszakákat járó wonder mamik felszínes élete után áhítoztok keressetek inkább olyan oldalakat, amik inspiráló hatással van az étkezésetekre, testmozgásotokra vagy csak bármelyik hétköznapi cselekedetekre.

Lili

Kapcsolódó cikkek

Karácsonyi varázslat az otthonodban
Karácsonyi varázslat az otthonodban
2016-12-18
Chich no-carve pumpkins
Chich no-carve pumpkins
2016-10-30
Best of Budapest: Ice cream II.
Best of Budapest: Ice cream II.
2016-09-23