Open Menu
Haute couture a mindennapokban

2015-02-03

Haute couture a mindennapokban

Még ki sem hűltek a párizsi haute couture divathét kifutói, mi már kiválasztottunk azt az öt show-t, ahol a ruhák egyből rabul ejtették a szívünk. Ha lemaradtatok volna, itt megtaláljátok!

De mi is jellemzi a haute couture-t? „Nem véletlenül nevezik a szabászat magasiskolájának. A kézzel készített, aprólékosan kidolgozott darabok nem ritkán hosszú órákig tartó munka gyümölcseként jönnek létre, és az elsőtől kezdve az utolsó gombing, mindent külön a ruhához terveznek. A kreációkhoz a tervezők előszeretettel használnak méregdrága anyagokat és olyan drágaköveket, amiknek a felvarrása nemhogy órákat, de napokat vesz igénybe. A végeredmény azonban magáért beszél: mesterien elkészített ruhák, amikért a legtöbb divatrajongó ölni tudna!

Az előkelő anyagok, drágakövek és a szépen kidolgozott részletek nem hinném, hogy a legtöbb nőtől oly távol állnának... Az idei haute couture felhozatalból én egy Giambattista Valli tüllruhába szerettem bele annyira, hogy ha egyszer magamra ölteném, még az edzéshez se könyörögné le rólam senki! Ekkor fogalmazódott meg bennem a kérdés: miképp is lehet az haute couture stílusjegyeit belecsempészni a mindennapi öltözködésbe?

Az egyik ilyen alapvető anyag, amit nem lehet kikerülni, a tüll. Egyszerű pólókkal viselve is pompásan néz ki - ráadásul egy ilyen szoknyában, kicsit mindenki hercegnőnek érezheti magát!

A jól megválasztott anyagokon kívül érdemes nagy hangsúlyt fektetni az apró részletekre is: egy-egy díszítőelem vagy minta mindig izgalmasabbá teheti az outfitet. 

A szokatlan szabásminták használata mindig különlegesebbé varázsolja a ruhákat. Teljesen szabadjára engedhetjük fantáziánkat és ha kedvünk tartja, nyugodt szívvel túlzásokba is eshetünk. 

Összegzés: figyelmesen válasszuk meg a ruha anyagát, ügyeljünk a mintára és a díszítésre, a szabásvonal tekintetében pedig még a képzeletünk se szabjon határt!

Végeredmény: máris belecsempészhetünk egy kis haute couture-t a mindennapi öltözködésbe!

L,

INSTAGRAM // TUMBLR

Kapcsolódó cikkek

Must have colours of the season
Must have colours of the season
2016-11-06
NYFW Spring 2017: Street style
NYFW Spring 2017: Street style
2016-09-18
Pom pom sandals
Pom pom sandals
2016-08-10