Open Menu
Hangosíts! - Zenék, amik felpörgetnek

2014-08-07

Hangosíts! - Zenék, amik felpörgetnek

Voltál már úgy, hogy egy szám vagy dallam hallatán hirtelen annyi energiád lett, hogy úgy érezted ott helyben megváltod a világot? Vagy csak olyan filmbe illő, Rocky-s módon lefutnád a Margit-szigetet, legalább kétszer? 

 

Mióta az eszemet tudom, a zene az életem szerves része. Nem mintha valami zseni családba születtem volna, ahol akaratom ellenére arra kényszerítettek, hogy a zongora mellett töltsem minden percem. Igaz, nem is lettem profi zenész.... De a lényeg nem is ez, hanem a zene szeretete, amit elsősorban apukám fáradhatatlan próbálkozásainak köszönhetek. Minden hétvégén berakta a kedvenceit, ami főleg a The Beatles és a The Rolling Stones megunhatatlan slágerei voltak. Igen, én tojáshéjjal a popsimon a '60-as évek nagyjait hallgattam, és a rajongásom így, 22 év távlatában sem hagyott alább. Kis csitri létemre bármikor képes lennék végigtombolni egy-egy koncertjüket – bár erre nincs sok esély...

Természetesen időközben csatlakoztak új bandák is az egyre szélesebb zenei palettához. Ezek között vannak olyanok, amikre nem vagyok túl büszke, hiszen olyan gagyi és mainstream hogy szinte fáj leírni is. Ennek ellenére teli torokból üvöltöm és kívülről fújom a szövegüket. Ilyen például Taylor Swift 22 vagy Rihanna Stay című nótája. #notproudatall Szerencsére akadnak értelmesebb szerzemények is, például a Bastille albumáról minden dallamot, illetve betűt ismerek, és ölni tudnék, hogy ott lehessek a Szigetes koncertjükön. A The Killers és a Mumford & Sons dalai is átlendítettek már néhány alkotói válságon és megihletettek pár okos, no meg kevésbé bölcs dologra. #likethis Ezekből azonban nemcsak inspirációt merítek, de hallgatásuk közben olyan energikus és vidám leszek, hogy körbetáncolom a fél szobát. Igen, még a legrosszabb napjaimon is.

 

Ennek apropóján ugrott be, hogy összegyűjtöm az abszolút favoritokat, hátha szükségetek van zenei fronton egy kis vérfrissítésre – vagy csupán egy jó banda után kutattok. Csavarjátok fel a hangerőt, és lazuljatok / bulizzatok!

 

The Killers – Show At The Night

 

Mumford & Sons – Dust Bowl Dance

 

Mumford & Sons – Lover of the Light

 

The Samples – Could It Be Another Change

 

Lorde – Team

 

Bastille – What Would You Do

 

Chace and Status – Let It Go ft. Mali

 

Chase and Status – Flashing Lights ft. Takura

Csóközön!

A.

Instagram /Tumblr

Kapcsolódó cikkek

Karácsonyi varázslat az otthonodban
Karácsonyi varázslat az otthonodban
2016-12-18
Chich no-carve pumpkins
Chich no-carve pumpkins
2016-10-30
Best of Budapest: Ice cream II.
Best of Budapest: Ice cream II.
2016-09-23