Open Menu
4 days, 1 best friend and a big city - London

2016-03-15

4 days, 1 best friend and a big city - London

Mint ahogy egy év eleji bejegyzésembe említettem, akkor még csak szerettem volna, de mára már egyre jobban bebizonyosodni látszik, hogy ez az év bizony az utazás jegyében fog telni.

Négy nap, a legjobb barátnőd születésnapja, közel 90000 lépés (igen, nem hibáztam el a nullákat), Big Ben, eső, napsütés, színes házak, lengén öltözött emberek. Igen, 2016-ban az első utam Londonba vezetett. Flóra, akinek írásait már hónap óta olvashatjátok oldalunkon egyben a legjobb barátnőm is és érettségi után sátorfáját összeszedve egészen a brit fővárosig ment, hogy folytassa tanulmányait. A rengeteg tanulás mellett nem jutott ideje, hogy országunkba töltse be a második ikszet, így hát ha Mohamed nem megy a hegyhez, hegy megy Mohamedhez. Semmi nagyképűség, kicsit magamat is adtam ajándékba ezen a jeles napon.

Még soha nem jártam Londonba, úgyhogy a következő sorokban az első benyomásaimat olvashatjátok erről az igazán sokszínű városról. Nem elkalauzolni szeretnélek titeket, erre itt van az I. és II. számú London rejtelmeiről szóló bejegyzésünk, sokkal inkább személyes benyomásaimat szeretném veletek megosztani és egy-egy jól megörökített pillanattal dokumentálni az élményt.

Caffé Nero - Újra együtt és másként nem is kezdhettük volna a londoni túránkat, mint a kedvenceinkkel: kávé és croissant! Le se tagadhatnánk egymást!

Columbia Road Flower Market - Érkezésem után az első utunk a virágpiacra vezetett. Épp hogy odaértünk zárás előtt, de még akkor is nyüzsgő tömeg vett minket körül, gyönyörű és színes virágokkal.

Több ezer lépés után még este sem lógattuk a labunk. Ha bárki megkérdezné, hogy élnék-e Londonban, nem tudnám rögtön rávágni, hogy igen. Ettől függetlenül a város minden apró részlete rendkívül intenzív, inspiratív és sokszínű!

Nottinghill színes házai között barangolva bármennyi időt el lehet tölteni és még az időjárás is nekünk kedvezett - kellemesen sütött a nap. A házak között kis boltok és egy piac is megbújt. The hummingbird bakery-nél a vércukor szintünket növeltük két red velvet cup cake-kel, a következő megállóhelyünk pedig egy aprócska pékség volt:

Victoria's Secret a legjobb barátnőddel? El tudtok képzelni ennél csajosabb programot?!

Sky Garden 360 fokos panorámát kínál a városra. Sajnos mikor megérkeztünk borús volt az idő, de miközben elfogyasztottuk a szokásos kávé - croissant kombinációt nem csak a kedvünk, de az ég is derült lett!

Számomra Camden Town az egyik legvarázslatosabb városrésze Londonnak. Színes, bohém boltok, piacok és pubok alkotják a város ezen részét. Itt bújik meg a szintén rendkívül ötletes Cereal Killer Café. A falakon kizárólág cornflakes dobozok, amikből ízlésed szerint rakhatod össze a saját műzlis tálad, mellé stílusosan palackból töltheted a tetejét. (Mindketten laktózintoleranciával küzdünk, de számos tej közül tudtunk választani.) Ezen kívül habos kakaók, turmixok és kavékkal is olthatod szomjadat. Az egész olyan szürreális mintha csak Charlie csokigyára melletti cornflakes gyárba csöppentünk volna!

Rendkívül angolosan - már csak egy csésze tea hiányzott a kezünkből, egyik délután a Hyde parkban andalogtunk:

Lili

Kapcsolódó cikkek

A week in paradise: Corfu
A week in paradise: Corfu
2016-08-18
Tourist in my own city
Tourist in my own city
2016-07-10
Levendula Fesztivál 2016
Levendula Fesztivál 2016
2016-07-01