Open Menu
First Day - FWB and CEFD

2014-10-06

First Day - FWB and CEFD

Nyomon követhettétek, hogy mi történt nagyvilág utcáin és kifutóin: New York, London, Milánó, és Párizs után, hétvégén végre a mi fővárosunk követekzett.

Két évvel ezelőtt rendezték meg először a TONI GUY Fashion Week Budapestet, a rendezők a mostani alkalommal azonban keményebb fába vágták a fejszéjüket: október elején ugyanis egy közös rendezvénysorozatot hoztak létre a Central European Fashion Days-el kiegészülve. Kiváló alkalom a megmérettetésre mind a hazai tervezőknek, mind pedig a modelleknek, ezért már kíváncsian vártam mi sül ki belőle, és nem csalódtam - minden profi volt.

Egy dolog még mindig szúrja a szemem, mégpedig a ’week’. Ami nincs, az nincs. Egy majdnem egyhetes divatbanzájt nem tud kitermelni a magyar tervezők közössége! De legyünk nagyon büszkék azokra, akik a két nap alatt ilyen tökéletes kollekciókat mutattak be a nagyközönségnek.

A magyarok mellett, szlovák, lengyel és cseh tervezők is megmutathatták, hogy mit álmodtak meg a következő tavaszi-nyári szezonra.

Pénteken, vagyis az első napon THE FOUR bemutatójával indítottunk. A márka neve hallatán ne a tervezők számára gondoljunk! Egész pontosan három fiatal áll a sportos és elegáns darabok tervezése mögött. A három muskétás név szerint Gálvölgyi Anett, Kormos Anna Zsófia és Miovác Márton. Kifejezetten tetszett a ruhák egyszerű vonalvezetése, a gyönyörű színek, és az, ahogy minden kreálmányukba belecsempésztek egy aprócsak csavart. A kollekciójukból az egyik kedvenc darabom egy nude színű middle szoknya volt, amit az alábbi videóban is láthattok!

 

 
Loading

The first show of #cefd and #fashionweekbudapest #thefour #fashionnsweets#mik

View on Instagram

 

’A négy’ után a JE SUIS BELLE prezentációja következett. A színvilág sajnos nem ért el a szívemhez, de az egész kollekció elrepített a tavaszba, aztán a finálé után rá is döbbentem, hogy még vár rám jó pár hideg hónap mielőtt ilyen ruhákat viselhetek. Egy hosszú szoknyán viszont megakadt a szemem: bár magas derekú volt és a hossza se sokat láttatott , mégis egy érdekes kivágással a hasi résznél sejtelmessé tette az egészet.

 
Loading

#jesuisbelle #fashionweekbudapest #cefd A pénteki napról beszámoló este a blogon!

View on Instagram

 

Két magyar brand után szlovákok tervezők sorakoztatták fel kreációiket: Petra Kubikova, Zlatica Hujbertova és Boris Hanecka ruháit láthattuk.

 
Loading

Petra Kubikova&Zlatica Hujbertova & Boris Hanecka #fashionshow #tgfwb #cefd #fashionweekbudapest

View on Instagram

 

A várva várt show, amire már nagyon kíváncsi voltam egész nap, az nem más, mint az ANDA. Anda Emília által tervezett ruhák önmagukban is nagyon tetszettek, de az egész összeállítást megkoronázta a kócos haj és a különleges smink. A fehér, szürke és fekte színek domináltak, a ruhákat pedig áttetsző anyagokkal, kivágásokkal tették igazán különlegessé.

 
Loading

@andaemilia show was amazing! #andashow #tgfwb #cefd #fashionweekbudapest #fashionshow #fashionnsweets

View on Instagram

 

ANDA bemutatója után a CEFD keretein belül a lengyelek mutathatták meg textilcsodáikat: PAJONK, MALDOROR és MMC ruháit csodálhattuk meg a kifutón.

Hét órára varázsütésszerűen megtelt a sátor, nem is csoda, mert Sándor Szandra ruháiban lejtettek végig a modellek a kifutón. A NANUSHKA márkát régóta követem, a tervezés és a letisztult színek számomra telitalálat. 

 
Loading

#nanushka show was amazing like always 😍✌️#cefd #tgfwb #fashionweekbudapest #fashionnsweets

View on Instagram

L,

INSTGRAM // TUMBLR

Kapcsolódó cikkek

Best of MFW Spring 2017
Best of MFW Spring 2017
2016-09-26
LFW Spring 2017: Runway
LFW Spring 2017: Runway
2016-09-22
NYFW Spring 2017: Runway II.
NYFW Spring 2017: Runway II.
2016-09-16