Open Menu
FALLing in love

2015-10-06

FALLing in love

Oldalunkon szezonról szezonra igyekszünk bemutatni Nektek, hogyan változik a divat, ezáltal időről időre lecserélődik a gardróbunk tartalma, színvilága végeredményképpen megújul az ízlésünk, stílusunk. Életünk nem minden területén éljük meg pozitívan a változást...

Talán a monoton hétköznapok miatt éljük meg a legtöbb változást nyűgként. Ahogy a ruhatárunk, a környezetünk is változik évszakonként. Szerintem remek folyamat ezt az otthonunkban is megjeleníteni. Félretéve azokat a kliséket, mint például sütőtökös kávét kortyolni a hidegbe, igyekeztem  összegyűjteni azokat a dolgokat, amikkel igazából nem is lesz olyan fájdalmas búcsút inteni a bárcsak soha véget nem érő nyárnak!

1. Home decor

Munka, tanulás, barátok és egyéb elintéznivalók mellett, sokszor csak reggel a legszükségesebb időt, illetve az estét/éjszakát töltjük a lakásunkban. Ettől függetlenül ne feledkezzünk meg arról, ami ilyenkor körülvesz minket. Mikor ébredés után végigbotorkálunk a lakáson egy forró kávéért, teáért vagy egy fáradt nap után hazatérünk, miért ne tehetnénk ezt egy jó hangulatú környezetbe! Ha már kevés időt tudunk tölteni ilyenkor a változatos színű szabadban, akkor költöztessük az ősz hangulatát magunkhoz!

2. Baking

Ebben az évszakban a különleges, mediterrán gyümölcsök háttérbe szorulnak, mert kevés helyen lehet őket beszerezni, illetve ha nyomukra akadunk is csak horribilis áron. Én ezt úgy küszöbölöm ki, hogy nyáron mindig az aktuális gyümölcsöket frissen megveszem, jól megmosom és az ínséges hideg hónapokig a fagyasztóban tárolom. Ezen kívül szeretem mindig a szezon friss alapanyagait felhasználni. Például a sütőtök, az alma, a répa és narancs nélkülözhetetlen szereplői a konyhámnak. A dekoráció mellett egy frissen sült házi almás pite vagy répatorta illata rakja fel az ’i’-re a pontot.

3. Take a walk

Nem kell órákat autózni sem, hogy a szürke színekben pompázó városból kiszabaduljunk és az őszi színek domináljanak. Még tömegközlekedéssel is megközelíthető a budai hegyek vagy a gesztenyefákkal tűzdelt Római-part. Mind-mind tökéletes helyszínei egy lombrugdosós, délutáni sétának. Kellemest a hasznossal: ezalatt az idő alatt akár össze is gyűjthetitek az otthoni dekorációhoz szükséges kellékeket. Ha fázósak vagytok, akkor útközben álljatok meg a teázó/kávézónál vagy még otthon készítsetek egy forró italt egy termoszba, ami majd felmelegít, miközben a természetben barangoltok.

4. DIY

Engedjétek szabadra a fantáziátokat, fogjatok egy éles kést - csak óvatosan! - és egy nagy kerek tököt, majd formázzátok kedvetekre. Ha éppen nem jut eszetekbe semmi kreatív, akkor a legtöbb kereső, illetve inspirációs oldalakon 'pumpkin decorating', 'pumpkin ideas' és hasonló szavak variációira rendkívül változatos ötleteket találhattok. Kés helyett választhattok ecsetet is! Bár sötétben nem mutatnak olyan jól, mint a faragott társaik, de asztalon dekorációként nagyon jól néznek ki!

Képek: Pinterest

L,

 

Kapcsolódó cikkek

Karácsonyi varázslat az otthonodban
Karácsonyi varázslat az otthonodban
2016-12-18
Chich no-carve pumpkins
Chich no-carve pumpkins
2016-10-30
Best of Budapest: Ice cream II.
Best of Budapest: Ice cream II.
2016-09-23