Open Menu
Divattal a mellrák ellen - ELLE Fashion Show

2015-04-19

Divattal a mellrák ellen - ELLE Fashion Show

A Fashion Week Budapest olyan intenzíven adagolta belénk a hazai divatot, hogy már-már azt hittük eljön az a pont, amikor azt mondjuk: elég volt. De egy igazi fashionista sosem mondd nemet, ha fashion show-ról van szó, így három héttel a "nagy banzáj" után ismét a Várkert Bazárban találtunk magunkat, az ELLE Fashion Days-en.

 

 

Mindig jobban kedveljük az olyan rendezvényeket, ahol a divat bevonásával hívják fel a figyelmet egy fontos problémára. Idén, az ELLE Fashion Show szervezői a mellrák elleni küzdelembe próbálták meg bekapcsolni a hazai divatszakma színe-javát: az eseményen bemutató tervezőket arra kérték fel, hogy készítsének legalább egy olyan ruhát, ami az adott problémára fókuszál. Tomcsányi Dóri alkotása igazi telitalálat volt, hiszen a nőiesség egyik szimbólumát, a melleket helyezte előtérbe, míg a NUBU párosa feliratokon keresztül próbált átadni egy üzenetet: "Ismerd magad, törődj magaddal!" De vegyük kicsit közelebbről szemügyre az egyes kollekciókat!

 

 

Francia sikk Magyarországon

Az ELLE Fashion Show alkalmából most először láthattunk olyan francia tervezők kollekcióit, mint a vagány stílusáról és bomber dzseki mániájáról ismert Lea Peckre, a kontrasztok nagymesterének számító Etienne Deroex vagy a '70-es évek hangulatát remekül visszaidéző Valentine Gauthier.

 

 

#ValentineGauthier kollekcióját a Szahara és az Atlasz-hegység kontrasztja inspirálta. Nézzétek meg 20.30-kor élőben az #ELLEFashionShow-n, a Várkert Bazárban! #ellehungary @valentinegauthier

A video posted by ELLE Magyarország (@ellehungary) on

 

Tomcsányi Dóri

Tomcsányi Dóri bemutatói sosem okoznak csalódást. 2015-ös pre-fall kollekciójában hangsúlyos szerepet kap a nőiesség és vele együtt a vonzó dekoltázs is – a különleges, szép ívű felsőrészek finommá és lággyá varázsolják a formás domborulatokat. A legszembetűnőbb "jelenség" mégis a ruhák színesen tükröződő díszítése, amely a város éjszakai fényeire és az útmenti reklámok villódzására emlékeztetett.

 

 

Az #ELLEFashionShow minden modelljére egyenként ráigazítják a számára kiválasztott ruhát - itt épp #DoriTomcsanyi estélyijét.👗Várjátok már a show-t? #ellehungary

A photo posted by ELLE Magyarország (@ellehungary) on

 

Maison Marquise

A Távol-Kelet kultúrájának hatása egyből észrevehető Maison Marquise őszi-téli kollekciójában: számos ruhadarabnál visszaköszön a kimonókat idéző szabásvonal, a madár minta és a hangsúlyos derékrész. A kollekció legfőbb színeinek a bíbor, a fekete és a padlizsán számított.

 

 

Az utolsó #divatbemutató 20.30-kor kezdődik az #ELLEFashionShow-n, ezeket a különleges #MaisonMarquise ruhákat is testközelből megcsodálhatjátok! Ha még nem vagytok itt, irány a Várkert Bazár! #ellehungary @maisonmarquise

A video posted by ELLE Magyarország (@ellehungary) on

 

NUDE by NUBU

A NUDE by NUBU-t két éve hozta létre Garam Judit és Kovács Adél azzal a céllal, hogy a NUBU világát – ugyan kicsit újraértelmezve – de eljuttassák egy fiatalabb réteghez/közönséghez. Ez a "redizájnolás" fantasztikusan sikerült, sokkal közelebb érzem magamhoz ezeket a fiatalos, harmonikus, dögös, de mégis letisztult ruhadarabokat, mint a Fashion Week Budapest alatt felvonultatott kreációkat. A kedvenc megoldásom mégis a zöld buborékmintához tökéletesen passzoló kiegészítő, azaz a búvárszemüveg volt.

 

 

A #NudeByNubu ruhapróbán a zöld buborékmintához illő kiegészítőt kaptak a modellek.🏊🏻 Holnap és szombaton élesben láthatjátok az #ELLEFashionShow-n! #ellehungary

A photo posted by ELLE Magyarország (@ellehungary) on

 

Zigi

Oláh Zsigmond neve lehet nem cseng ismerősen a nagyközönság számára, de az ELLE Fashion Show-n látott bemutató után bízom benne, hogy ez változni fog a közeljövőben. Őszi-téli kollekciója ugyanis tele van lezser, nőies, modern eleganciát sugárzó ruhadarabbal – egy stílusos nőnek ennél többre nincs is szüksége, igaz? Maison Marquise bemutatójához hasonlóan a keleti kultúrában előforduló sziluettek itt is több helyen visszaköszönnek, bár egy kicsit modernebb, "európaibb" stílusban.  

 

Csóközön

A&L

 

Képek és videók: Remzső Anna, @ellehungary, femcafe.hu

 

Kapcsolódó cikkek

Best of MFW Spring 2017
Best of MFW Spring 2017
2016-09-26
LFW Spring 2017: Runway
LFW Spring 2017: Runway
2016-09-22
NYFW Spring 2017: Runway II.
NYFW Spring 2017: Runway II.
2016-09-16