Open Menu
Desk inspo

2014-08-28

Desk inspo

Szeptembertől megcsappannak az éjszakába nyúló esték, és a legtöbben velem együtt visszaülnek az íróasztal mögé. De miért is kellene egy olyan helyen eltöltenünk órákat, ahol nem érezzük jól magunkat, és nem szívesen vesztegetjük az időnket sem - legyen szó az irodai asztalunkról vagy az otthoni dolgozósarokról.

Szerintem igenis meghatározó szerepet játszhat egy inspiráló hely kialakítása a produktivitásban. Személy szerint szeretek úgy leülni az asztalomhoz és kezembe venni a laptopom, hogy körülöttem minden rendben van. Egy csokor gyönyörű virág, egy finom gőzölgő kávé vagy a kedvenc teánk is sokat javíthat a kedvünkön és ezzel együtt a hozzáállásunkon.

Egy éve lehetett, amikor kezembe vettem az íróasztalom és környéke sorsát: tiszta lappal szerettem volna kezdeni a szeptembert. Először is ’lomtalanítottan’. Tegyük a szívünkre a kezünket, és valljuk be, hány kacat felesleges holmi van az asztalon vagy a fiókokban! Kiszortíroztam ezeket a darabokat, utána máris több helyett kaptam a mindennapi munkához, alkotáshoz. 
 
Második lépésként rendeztem. Nem kell nagy dologra gondolni, csak helyezzétek más megvilágításba a dolgokat. Ha lehetőséged van, rakd máshova az asztalod (bár ez egy irodában nagyon korlátolt). A kiegészítőket pedig pakold más helyre – fő a változatosság! 
 
Harmadik lépésként nincs más dolgod, mint csinosítgatni. Szerezz be egy mágneses táblát vagy egy szép lámpát. Én például imádom a különböző képmegosztó portálokat böngészni: jó pár motivációs szöveggel ellátott képet töltöttem le, majd nyomtattam ki. Vásároltam hozzá gyönyörű képkereteket, és ezekkel díszítettem a falamat. Tedd te is ugyanezt: válassz ki egy inspiráló feliratot, vagy a kedvenc városod, ahova már régóta el szeretnél jutni, de egy jól sikerült kép a baráti nyaralásról is megteszi.
 
 
 
 
Remélem valamivel majd élvezetesebbé teszik a tanácsaim az íróasztal mellett eltöltött óráitokat!
 
L,
 

Kapcsolódó cikkek

Karácsonyi varázslat az otthonodban
Karácsonyi varázslat az otthonodban
2016-12-18
Chich no-carve pumpkins
Chich no-carve pumpkins
2016-10-30
Best of Budapest: Ice cream II.
Best of Budapest: Ice cream II.
2016-09-23