Open Menu
Dentálhigiéniai kezelés - Forest & Ray Dental

2015-12-22

Dentálhigiéniai kezelés - Forest & Ray Dental

Nem ismerek olyat, aki vidáman és dalolva járna fogorvoshoz. Magam sem vagyok éppen ez a típus, de nem is rendezek gyerekeket megszégyenítő jelentet, ha épp "szájban matatás" a program. 
 
Minap a Forest & Ray Dentalnak köszönhetően is pontosan ez volt a terv - egész konkrétan fogkőlevétel dentálhigiéniás kezeléssel. Már régóta beakartam iktatni valami hasonlót, de az idő (és némi bátorság) hiányában valahogy mindig sikerült elhalasztani. 
 
 

Miből áll egy kezelés?  

 
Fogkőnek a fogakon és az ínyszél alatti felszínen kialakuló kemény, elmeszesedett réteget nevezzük, ami - ha nem figyelünk oda eléggé - fokozhatja az íny - és fogágybetegségek, illetve fogszuvasodás kialakulásának veszélyét. Bármennyire is erőlködünk, otthoni körülmények között nem tudunk megszabadulni tőle - sajnos a fogkefe és fogselyem sem elegendő hozzá. Könnyebb, gyorsabb és egyszerűbb, ha profikra bízzuk magunkat és beadjuk a derekunkat egy dentálhigiéniai kezelésre, amely tartalmazza a fogkőeltávolítás és a fogfelszín csillogóvá polírozását. 
 
 

Fájdalommentes procedúra? 

 
Ez mind szép és jó, de először tisztázzuk azt a kérdést, ami mindenki agyában átfut, aki (bármilyen)  fogorvosi kezelést fontolgat. Fájni fog? Nem, de nem is lesz olyan kellemes, mint egy arcmasszázs. Az állapotfelmérés után érzéstelenítő pasztát visznek fel a fogak és az ínyek felszínére, majd egy ultrahangos készülékkel megkezdik a fogkövek eltávolítását. Ennek ideje a probléma mértékének megfelelően változhat, de általában 10-20 percet vesz igénybe. Utolsó lépésként egy speciális eszközzel és polírozó pasztával tökéletesen simává és csillogóvá teszik a fogakat. Utána egyből jobb lesz a nyelveddel végigsiklani a fogakon! 
 
 
Forest  & Ray Dental 
Cím: Budapest, Váci út 64. , 1134
Weboldal

 

Kapcsolódó cikkek

Best of MFW Spring 2017
Best of MFW Spring 2017
2016-09-26
LFW Spring 2017: Runway
LFW Spring 2017: Runway
2016-09-22
NYFW Spring 2017: Runway II.
NYFW Spring 2017: Runway II.
2016-09-16