Open Menu
De miben is menjek a VOLT-ra? – Tippek túléléshez

2014-06-27

De miben is menjek a VOLT-ra? – Tippek túléléshez

A VOLT Fesztiválra először az érettségi után sikerült eljutnom. A három hónapig tartó folyamatos könyv fölé görnyedés után pedig mindez nagyjából olyan érzés volt, mintha egy fogva tartott madarként szabadjára engedtek volna.

Könnyed, kötöttségektől mentes lazulás volt, ahol a hajnalig tartó tombolások pont olyan mindennaposak voltak, mint a másnaposan fűben ejtőzés a város egyik parkjában. Életem egyik legjobb fesztiválja volt, és ha visszamehetnék az időben, csupán egy dolgon változtatnék: kivágnám az összes akkor viselt ruhadarabomat a kukába. Nemcsak azért, mert az elmúlt négy évben rengeteget változott az ízlésem, de azért is, mert egyik sem volt fesztivál kompatibilis. Azóta persze már benőtt a fejem lágya, és okosabb lettem – köhöm, vagy nem…  – a lényeg ami lényeg, tanultam a fiatalkori hibáimból, és most már egy tapodtat sem mozdulnék anélkül, hogy ne gondolnám át alaposan, mit is gyömöszölnék bele a bőröndömbe. 

Elsőre talán furcsán hangzik, de egy fesztivál esetében igenis rengeteg dologra oda kell figyelni, hogy a végén ne málhás szamárként, 30 kiló felesleges holmival érkezzen meg az ember, és abból a „hatalmas” sátorból ne csináljon cövekeken álló ruhakupacot. Íme a lista:

1.       Én mindig a cipővel kezdem, nálam ez az első és a legfontosabb. Szerencsére ebből nincs szükség hatra, bőven megteszi kettő is! Egy amiben utazol – például egy mutatós szandál vagy egy most ultramenő birkenstock. Érdemes egy bokacipőt - vagy csizmát is magaddal vinni, remekül  védenek a portól és az esőtől is. +1: a strandpapucsodat meg még véletlenül se hagyd otthon, anélkül tilos és életveszélyes még a zuhanyzóba lépni is! Fürödni meg mindenki szeretne, nem? 

2.       Csak okosan! Semmi értelme sincs annak, ha bepakolod a fél gardróbod. Én mondom, a negyedét sem fogod magadra venni. A legoptimálisabb, ha van két – max három!!! – nadrágod, esetleg szoknyád, ami mindenhez jól áll. Ez lehet egy farmersort, egy fekete mini, vagy bármi, amiben kényelmesen érzed magad. Az én tanácsom egy bőszárú, semleges színű szoknyanadrág. Irtózatosan kényelmes, nem tapad rád a legnagyobb melegben, a szoknyákkal ellentétben pedig még a szél sem kapja fel – így még a bugyivillantástól sem kell félni. Megjegyzés: ez soha NEM VOLT és NEM IS LESZ menő!

3.       Ha eldöntötted mit  viszel magaddal a jó pár napig tartó tivornyára, akkor válassz hozzá néhány színben harmonizáló felsőt is. Hülyén hangzik, de jobb otthon, nyugodt körülmények között lecsekkolni, hogy valóban ütős-e szett, mert míg haza nem érsz, a kirakatüvegen kívül maximum a becsiccsentve készített fényképeken fogod viszontlátni magad. #nemszéplátvány Újabb megjegyzés: ez az utolsó napokban már nem  is zavar annyira, úgyis csak a túlélésre játszol, és örülsz ha megtalálod a fésűdet.

4.       MINDIG legyen kéznél egy melegebb pulcsi, nadrág vagy vízálló dzseki. Igen, még akkor is, ha egész hétre száz százalék napot jósolnak. Este, jó néhány pohár fröccs után mindenki legénynek érzi magát, és egy szál trikóban is rohadt bátran feszít, hajnalban azonban jön a jégkorszak… Érdemes előre felkészülni rá!

5.       Kiegészítő, kiegészítő, kiegészítő. Egy kalap, egy virágkoszorú, egy hangsúlyos nyaklánc, vagy akár egy színes kimonó is megteszi. A lényeg, hogy legyen nálad egy olyan kiegészítő, ami abszolút a TE stílusod, és ha bárki ránéz, egyből azt mondja: „Ez olyan TE vagy”. Aki hallotta már ezt a mondatot, tudja mire gondolok...

6.       A következő dolgok elsőre abszurdnak fognak tűnni, de rutinos fesztiválozóként többször megéltem már, hogy valakinek, valahogy mégis kiestek a táskájából: fogkefe, fogkrém, tusfürdő, parfüm, törölköző, fürdőruha. Bármelyik kunyerálása/ kölcsönkérése remek indok lehet az ismerkedésre, de azért na… Amúgy Sopronban is van bolt, és képzeljétek, nemcsak alkoholt árulnak!

7.       Jókedvet, de abból rengeteget! Érezzétek jól magatokat, és ha nem muszáj ne foglalkozzatok a fesztiválon kívül eső világgal. Semmi munka, semmi suli, csak a zene, a sör/fröccs/vodkanarancs/miegymás és a régi-új barátok. Élvezzétek ki minden egyes pillanatát, mert a következő nagy banzájra megint egy évet kell majd várni!

Csóközön! 

A.

Instagram // Tumblr

Kapcsolódó cikkek

Must have colours of the season
Must have colours of the season
2016-11-06
NYFW Spring 2017: Street style
NYFW Spring 2017: Street style
2016-09-18
Pom pom sandals
Pom pom sandals
2016-08-10