Open Menu
Csupacsoki torta

2016-06-22

Csupacsoki torta

Rólam tudni kell, hogy nem vagyok nagy csoki rajongó. Sőt, a tortát sem eszem. Így amikor előszőr készítettem el ezt a fajta csoki tortát én lepődtem meg a legjobban, hogy mennyire ízlik. Azóta annyiszor készítettem különöző alkalmakra, hogy már kívülről tudom a receptet, de még soha nem okozott csalódást. Így ezt a csupacsoki tortát nem csak a csokoládé szerelmeseinek ajánlom, hanem mindenkinek aki egy mennyei desszertre vágyik. 


Hozzávalók//Ingerdients 

 

325 g étcsokoládé//dark chocolate

75 g vaj//butter

4 tojás//eggs

100 g porcukor//powdered sugar

30 g liszt//flour

1 kiskanál sütőpor//baking-powder

150 ml tejszín//cream

1 doboz erdei gyümölcs keverék//forest fruit mix

 

 


 

 

150g étcsokoládét apró darabokra törünk és a puha vajjal együtt forrásban lévő víz felett megolvasztjuk. Ezek után válasszuk szét a tojásokat.

 

Cut 150g dark chocolate into little pieces and melt it with the soft butter above boiling water. Then we divide the eggs

 

 

A fehérjét verjük fényes, kemény habbá.

 

Whisk the egg whites until they're holding firm peaks without being stiff. 

 

 

 

Míg a sárgáját, a porcukorral, a liszttel és a sütőporral együtt keverjük el a csokis masszában.

 

While mixing the yellow part with the sugar, the flour, the baking-powder and the chocolate dollop.

 

 

Végül a felvert habot is óvatosan forgassuk a csokis masszába, majd az egészet öntsük tortaformába és 180 fokra előremelegített sütőben süssük 40 percig. (20 perc után fedjük le alufoliával, hogy nehogy megégjen) 

 

Finally, put the white mousse to the chocolate dollop as well and then put them all into a cake shape and bake it on 180 celsius for 40 minutes. (After 20 minutes cover it with aluminium foil to prevent it from burning)

 

 

Az idő leteltével szedjük ki a sütőből, és hagyjuk a formában kihülni. Ha kihült, akkor fordítsuk fejjel lefelé, hogy a tökéletes és szabályos felszíne kerüljön felülre.

 

When it’s done, take the cake out of the oven and let it cool in the shape. If it’s cold turn it upside down to have its perfect surface above. 

 

 

A mázhoz a maradék étcsokit a tejszínnel együtt olvasszuk meg. Majd óvatosan öntsük a torta közepére, addig míg az olvadt máz el nem kezd lecsöpögni a tortánk szélén. Ha ez a megoldás nem tetszik,akkor csak simán egy kanál segítségével vastagon kenjük meg a tortánkat a mázzal. 

 

For the gloss melt the remaining dark chocolate with the cream. Then stream it to the middle of the cake until the chocolate gloss start to drip on the brink of the cake. If we don’t like this solution, then simply put the gloss on the cake with a spoon. 

 

 

 

Akár azonnal meg is kostolhatjuk, vagy pár órát hűthetjük is, hogy a máz megdermedjen. Végül erdeigyümölccsel tetszés szerint díszítjük. Természetesen az erdeigyümölcsöt bármivel helyettesítjük, de szerintem az erdeigyümölcsök keservény íze tökéletesen ellensúlyozza a torta édes ízét. 

 

Either try it immediately or cool it in the fridge for a few hours to get the chocolate to be stiff. Finally, decorate it with the  forest fruit mix. Obviously, we can replace the forest fruit with anything else, but the sour taste of this fruit match with the sweet chocolate cake perfectly. 

 

 

Love, 

 

@florabrestyanszki

Kapcsolódó cikkek

Epres-citromos kelyhek
Epres-citromos kelyhek
2016-04-30
Málnás brownie, amit képtelenség megunni
Málnás brownie, amit képtelenség megunni
2016-04-02
Olasz húsvéti kalács
Olasz húsvéti kalács
2016-03-27