Open Menu
Cruise resort kollekciók - videókkal

2014-05-20

Cruise resort kollekciók - videókkal

Múlt héten mutatták be a Chanel, illetve a Louis Vuitton Cruise resort kollekcióját. Meg kell hagyni, mind a két divatház érti a dolgát, és ha show csinálásról van szó, ötletekért nem kell a szomszédba rohanniuk. De lássuk mivel rukkoltak elő a nagyérdemű számára! 

 

A gazdagság fellegvára 

Dubai-t sokan csak úgy ismerik, mint a gazdagság fellegvára, ahol a falakról is arany folyik. Nos, ha a Chanel bemutatón nem is folyt arany a plafonról, fényűzés volt bőven. A német divatguru, Karl Lagerfeld tervezte resort kollekció tökéletesen visszaadta az Egyesült Arab Emirátusok hangulatát: aranyszínű ruhák, csillogó kiegészítők és mamuszcipők.  Az első sorokban pedig olyan hírességek foglaltak helyet,  mint Vanessa Paradis, Tilda Swinton vagy Dakota Fanning.  Bár nem lehetett túl kényelmes sokáig háttámla nélkül ülni...

Színek és minták kavalkádja

A Louis Vuitton bemutató helyszíne a Chanel showhoz hasonlóan izgalmas volt: hatalmas, körben forgó függönyök, padlótól plafonig érő üvegablakok és a divatbemutató hangulatához passzoló, virtuális tenger a talpak, illetve tíz centis sarkak alatt. Bár valljuk be, Dubaihoz képest mindez smafu.

A kollekció igen színesre sikeredett: a sárga különböző árnyalatai, a babarózsaszín és a kék többször visszaköszöntek az összeállításokban. A tervező, Nicolas Ghesquière nem fukarkodott a mintákkal sem, amiknek az összemixelése nem okozott neki gondot. A magasított derekú nadrágok, illetve a derékrészre illesztett övek remekül kiemelték a nőies vonalakat, amiket némely esetben lenge szoknyák és áttetsző felsők tettek még hangsúlyosabbá. Számomra a legjobban mégis az aláfestő zene tetszett. Az elmúlt napokban nagyjából tízszer hallgattam vissza. A többi apró részletért pedig tekerjetek bele a videóba, megéri!

Csóközön!

Instagram // Tumblr

A cikk egy része a PS Magazin oldalán is megjelent.

Kapcsolódó cikkek

Best of MFW Spring 2017
Best of MFW Spring 2017
2016-09-26
LFW Spring 2017: Runway
LFW Spring 2017: Runway
2016-09-22
NYFW Spring 2017: Runway II.
NYFW Spring 2017: Runway II.
2016-09-16