Open Menu
Berlin = Colourful

2015-07-29

Berlin = Colourful

Rengeteget gondolkodtam azon, létezik-e olyan szó, ami tömören és lényegre törően jellemzni Berlint. Egyszer csak a semmiből bevillant: sokszínű. 

 

Évtizedek, stílusok és kultúrák ömlesztőhelye, ahol az egyik pillanatban még a szocialista műremekek tornyosulnak a fejed fölé, emlékeztetve rá, hogy ide is befurakodta magát ez a csodálatos (vagy sem) építészeti stílus, a másikban már múzeumok és második világháborús maradványok juttatják eszedbe: Berlint sem kímélte az idő és a történelem. Virtuális idegenvezetés a német metropoliszról.  

 

/ /

 

I have been thinking a lot how should I discribe Berlin in one word. Than out of the blue came to my mind: colourful. 

 

It is a mix of decades, styles and cultures, where in one second you admire the beautiful (or not), high socialist bouldings, and in the other one museums and second world war's memorials remind you: Berlin has spared no time and history.  Well, here is my virtual guide to the german metropolis. 

 

Tiergarden = Drinking beer in the shadow

 

Berlinben ritkán emelkedik a hőmérő higányszála 30 fok fölé, de ha mégis, akkor azt nem lehet máshol kibírni, csak a Tiergardenben. A Monaco területét is meghazudtoló parkban kedvünkre hűsölhetünk, lógathatjuk a lábunkat a vízben, csónakázhatunk és sörözhetünk - mert a folyadékpótlás fontos...  wink

 

/ /

 

Usually in Berlin the weather is not that hot, but if it does, you can beat the heat in Tiergarden. This park is bigger than Monaco, so you have enough space to lay in the grass, put your feet into the cold water, to go on board with your friends and drink beers - because hydration is really important... wink

 

 

East Side Gallery = Modern (street) art

 

Ma már "csak" egy fal(maradvány), amit évtizedek óta ötletes rajzok, graffitik és írások díszítenek, 30 évvel ezelőtt azonban szigorú határvonal és az elnyomás egyik fő szimbóluma volt. 

 

/ /

 

Today is tihs just a (remain of a) wall with a lot of smart and creative drawings, graffitis and sings, but 30 years ago it was strict borderline and the main symbol of the repression. 

 

 

Berlin Wall & Holocaust Memorial = Time travelling 

 

Mai (csitri) fejjel nehéz felfogni, milyen lehetett, amikor az egész várost egy több méteres fal választotta ketté, ezzel bekorlátozva a "szabadságot".  De hátborzongató belegondolni abba az emberi pusztításba is, ami a második világháborúval járt. 

 

/ /

 

When you are in twenty-something, it can be really hard to imagine, this was the wall that separated the whole city and the "freedom" with it. And of course, it is more than creepy to think about the destruction of human during the Second World War. 

 

 

Mauer Park = Treasure Hunt

 

Vasárnaponként a Mauer Park nyüzsgő bolhapiaccá változik, ahol a pár eurós könyvektől kezdve az antikvitásokon át mindent összehord a szél. Érdemes több órát szánni a bámészkodásra, ugyanis a temérdek holmi és ócskaság között - ha elég kitartóak vagyunk - kincsekre is bukkanhatunk.

/ /

On Sundays, the Mauer Park become a teeming flea market, where you can find almost everything, from few euros books to old, vintage antiquities. Take time to look around, maybe at the end of the day you will find some real treasures - if you are patient enough. 

 

 

Museum Island = Culture overdose  

 

A Múzeum-sziget mellett nem lehet szó nélkül elmenni - szószerint, ugyanis a hatalmas, régi épületek láttán ha más nem is, de egy "váó" biztosan kicsúszik a szánkon. Az idők folyamán itt alakultak ki a legnagyobb berlini múzeumok, és a mai napig az egyik leglátogatottabb pontja a fővárosnak. 

 

/ /

 

You can't walk past the Museum Island without saying at least a "Wow" - these buildings are so gourgeous if you have to say something. Over the time the biggest museums of Berlin built here, so it is not a surprise that this is the most visited place in the city. 

 

 

Oh, majdnem megfeledkeztem a legfontosabb dologról, amit Berlinben tanultam: 

// 

Oh, in the end I almost forgot the most important thing that I learnt in Berlin: 

 

 

Csóközön // Kisses kiss

@annaremzso

Kapcsolódó cikkek

A week in paradise: Corfu
A week in paradise: Corfu
2016-08-18
Tourist in my own city
Tourist in my own city
2016-07-10
Levendula Fesztivál 2016
Levendula Fesztivál 2016
2016-07-01