Open Menu
Christmas mood: Adventi koszorúk, amiket bárki meg tud csinálni

2014-11-29

Christmas mood: Adventi koszorúk, amiket bárki meg tud csinálni

Aki rövidebb-hosszabb ideig élt már albérletben, tudja, hogy vannak olyan alapvető dolgok, amik mindig hiányoztak/hiányozni fognak a lakás 'készletéből': normális merőkanál, olló vagy éles kés. Természetesen ezek nem azért mellőzik, mert az illetőnek nincs igénye rá, csupán mindig jön valami fontosabb, érdekesebb ami elvonja a figyelmet róla. Ráadásul ha valaki eddig is megvolt nélküle, miért költsön rá?

 

Hasonlóan sanyarú sorsra jutnak a karácsonyi dekorációk és kellékek is. Persze vannak olyan esetek, amikor sikerül beruházni rá, nagy lelkesen felszerelni a falra, gyönyörködni benne, majd félév múlva ráeszmélni, hogy még mindig ott van – akkor meg már fölösleges leszerelni, nem? Idén azonban úgy döntöttem változtatok a hagyományokon és karácsonyi hangulatot teremtek a lakásban. Ennek apropóján utánajártam kicsit, hogy néhány egyszerű és olcsó hozzávalóból mit hozhat ki az ember lánya.

 

Mivel az ünnepre hangolódást az adventi koszorú készítésével kezdik, úgy tűnt logikusnak, hogy én is ezzel próbálkozom meg először. Nem kellett sokáig böngésznem a Pinteresten, mire ráakadtam néhány kreatív és dekoratív megoldásra. Az egyik kedvencem, amikor a gyertyákat vintage, kicsit ütött-kopott edényekbe pakolják és tobozokkal vagy más apróságokkal díszítik. De remek alternatívának számítanak a régi sütőformák is!

 

 

Abszolút favorit a cserepek és virágtartók újrahasznosítása. A kissé koszos, ám még használható darabok, illetve a faládák remekül harmonizálnak hófehér gyertyákkal - az igazán ünnepi hatás érdekében masnikkal is körbe lehet tekerni őket. 

 

 

Kezdem komolyan úgy érezni, hogy megszállottja vagyok a befőttesüvegeknek - ugyanis ha lakberendezésről vagy dekorálásról van szó, ezeket a tárgyakat veszem elő elsőként és azonnal csekkolom, hogy mire tudom felhasználni őket. Természetesen egy 'modern' adventi koszorúhoz is tökéletesen megfelel néhány áttetsző üveg, amibe csak belehelyezzük a gyertyákat és tádám, már gyújthatjuk is meg az elsőt!

 

 

Talán a függőségem miatt, talán csak azért mert a konyhapadlón mindig hever pár üres darab, de én az is utóbbit választottam. Szereztem pár gyertyát, raktam mellé potpourrit és az üveg száját körbetekertem szalaggal. Természetesen ennél ezerszer jobb és praktikusabb megoldások is léteznek, így akinek kedve támadt a kreatívkodáshoz keresgéljen, inspirálódjon, nem fog csalódni! wink

 

 

Csóközön! kiss

A. 

 

Instagram // Tumblr

 

Kapcsolódó cikkek

Karácsonyi varázslat az otthonodban
Karácsonyi varázslat az otthonodban
2016-12-18
Chich no-carve pumpkins
Chich no-carve pumpkins
2016-10-30
Best of Budapest: Ice cream II.
Best of Budapest: Ice cream II.
2016-09-23