Open Menu
Mulberry cheesecake without baking

2015-08-01

Mulberry cheesecake without baking

Eddig nem igazán készítettem olyan süteményeket, amikhez nem volt alapvető feltétel a sütő használata. Viszont ez a meleg meghozta a kedvem az olyan receptek kipróbálását, amihez sütő helyet a hűtőt használjuk!

Hozzávalók: fél csomag győri édes keksz, 4evőkanál olvasztott vaj, 250 g szobahőmérsékletű krémsajt, 4 evőkanál porcukor, 250ml tejszín, 500 g friss szeder

Elkészítés: Első lépésként a fél csomag kekszet homok állagúvá örüljük (kézzel vagy géppel). Ezt összekeverjük a négy evőkanál olvasztott margarinnal és a formánk aljába egyenletesen eloszlatjuk. Majd formával együtt ameddig nem lesz rá szükségünk a hűtőbe hagyjuk pihenni, hogy még jobban összeálljon a süteményünk alja.

//

So far I have only made any cakes baked in the owen but heat wave changed it.

Ingredients: half pocket sweet cookie, 4 tablespoon of melted butter, 250 ml whipping cream, 250 g of cream cheese at room temperature, 500 g fresh mulberry, 4 tablespoon confectioners sugar

Instructions:

At first put the whipping cream into the freezer until we use up. Add cookies to a mixing bowl and break them up so resemble dry, crumbly sand. Then add 4 tablespoon of melted butter. Mix together and add itt o the bottom of a form pan and pack it down gently using a spatula.

Egy mély tálban 3-5 perc alatt kemény habbá verjük a tejszínt. A habot is, a formánk mellé rakjuk a hűtőbe.

Egy keverőtálba kanalazzuk a natúr krémsajtot és hozzáadjuk a porcukrot, majd kézi habverővel elkeverjük. Egy kisebb tálban egy villa segítségével szétnyomkodjuk a szedret és hozzákeverjük a porcukros krémsajthoz. Egyneművé keverjük a kézi habverővel.

//

Take out the whipping cream and add to a mixing bowl. Using a whisk or electric mixer, beat it until it doubles in volume and peaks form. This should take about 5 minutes. Set it aside in the fridge or in a cool place. Then put back to the fridge.

Put the cream cheese in another mixing bowl and add in the confectioners sugar. Mix until it's well combined, no knot and creamy. In an other bowl smash the mulberries with a knife then add it to the cream cheese. Take out the whipped cream and add to the cream cheese mixture and beat it together.

A hűtőből elővesszük a felvert habot és az előző masszához keverjük lassú mozdulatokkal, egy fakanál segítségével. Kivesszük a hűvösből a torta alapunkat és rákanalazzuk a lila habunkat.

//

Place it in the fridge and chill until it's set. This should take 5 to 6 hours but overnight is preferred.And the final result after I placed it in the fridge for a night. Top it with lasted blueberry pieces.

Ezek után nem marad más hátra, mint ismét a hűtőbe tenni a már összeállt tortánkat. Érdemes egyik napról a másikra készíteni. Tálalás előtt a maradék szederrel díszítsük a tetejét!

Video: 

L,

Photos, Video: Anna

Kapcsolódó cikkek

Csupacsoki torta
Csupacsoki torta
2016-06-22
Epres-citromos kelyhek
Epres-citromos kelyhek
2016-04-30
Málnás brownie, amit képtelenség megunni
Málnás brownie, amit képtelenség megunni
2016-04-02